Děkuji za naději

4. 3. 2014 / Petr Hartman

Reakce Vás, čtenářů Britských listů na článek "V koncích" mi vrátila chuť a energii porvat se s osudem. Díky Vašim darům se mi podařilo zaplatit 95% veškerého dluhu na nájemném, který jsem stačil díky nepříznivé životní situaci napáchat. To co jste mi dali, ale nejsou jen peníze.

Pomohli jste nám se Sofií zachovat domov -- místo kde se cítíme v bezpečí a kde to máme rádi. Už neusínám a neprobouzím se s šedivou clonou, že skončím na ubytovně a Sofinka bůhví kde, protože psi na ubytovnu, alespoň jak jsem si zjišťoval, většinou nesmějí. Je krásné pozorovat toho tvorečka jak si zase nosí hračku, protože cítí, že je parťákovi lépe. I když kolotoč se sháněním obživy neskončil, nalili jste do mě koňskou dávkou optimizmu.

Dali jste mi víru, že i v této době, v tomto tvrdě materialistickému systému, existují dobří lidé. Vrátili jste mi radost ze života a motivaci k tomu abych na sobě dále pracoval. Vaše vzkazy podpory mám uložené ve svém rodinném albu a kdykoliv mě zas přepadne pocit vyloučení, tak si je půjdu znovu přečíst.

Děkuji Vám za to všechno!

Petr Hartman

Vytisknout

Související články

Jakmile onemocním, nemám na činži. Úřady mi nepomůžou

2.12. 2015 / Petr Hartman

Dopis od nemocného spoluobčana, jemuž čtenáři Britských listů v minulosti už pomohli. Systém v České republice kupodivu nemá pro lidi v jeho situaci záchrannou síť. Je nepochopitelné, že komunální úřad nenabídne nouzovou finanční pomoc. Pomůžou čtená...

Obsah vydání | Úterý 4.3. 2014