Úplatek v přímém přenosu

1. 11. 2010 / Petr Jánský

Že se u nás uplácí a korupce kvete je všeobecně známo. Mezinárodně máme 53. korupční příčku. Ale jak se říká "co oči nevidí, to srdce nebolí". Tentokráte oči uviděly a srdce zabolelo. Kamera natočila místostarostku Brno-sever Zdeňku Tůmovou, jak ladně otevírá kabelku, někdo jí do ní vhodí sto tisíc a ona ladně kabelku zavře. Samozřejmost, s jakou to učinila, dává tušit, že úplatek nebrala poprvé.

An English version of this article is in CLICK HERE

Následně jsme se od Tůmové dověděli, že to byla půjčka. Místostarostka si vzala půjčku a ani si peníze nepřepočítala. Tomu, kdo peníze půjčoval, nepodepsala dlužní úpis. Když redaktor o nahrávce Tůmové řekl, začala mluvit z cesty: nemůže si vzpomenout, vždyť už je to tolik let (loni na podzim), peníze vrátila, má na to doklad, jméno věřitele říci nechce a asi nemá ani jeho telefonní číslo.

Tady by mělo nastoupit stanné právo a vojenský soud. Okamžitě milou paní odsoudit k 50 ranám bičem. Radek John by ji měl nechal přivázat v Brně k pranýři a osobně jí na záda namalovat VV. Tvrdím, že po 10 ranách by si paní vzpomněla a z hlavy řekla celé telefonní číslo. Jen tak lze zabránit, aby Tůmová a další veřejné osoby "půjčky" nebraly.

Vytisknout

Obsah vydání | Pondělí 1.11. 2010