Kdyby Facebook existoval v 80. letech, takovéto skupiny by nebyly?

24. 3. 2010

reakce na článek Štěpána Kotrby "Jaká je mládež? Taková, jakou jsme ji vychovali."

Já osobně již sice nepatřím do vámi zmiňovaných -náctiletých, avšak i přesto ve skupině "Jejich revírem je Kaufland, jejich tempo je vražedné - DŮCHODCI!" jsem. A pokud se podíváte, kolik jiných, daleko pitomějších skupin se na facebooku vyskytuje a kdybyste každou takovouto skupinu měl brát vážně a psát ke každé článek.. tak to vás Pán Bůh ochraňuj od mozolů a od následné ztráty jakékoliv schopnosti rozumně přemýšlet. Opravdu si myslíte, že tato skupina nějak a někoho reprezentuje? Že to o něčem a o někom vypovídá? , píše čtenář Tomáš Koller (22 let).

Považuji se za inteligentního člověka, který je schopen vlastního úsudku a je s to své názory pádnými argumenty podpořit, ale na druhou stranu jsem přístupný jakékoliv prospěšné diskuzi s kýmkoliv, kdo je ochoten stejně jako já naslouchat a následně třeba i svůj úsudek poupravit či zcela změnit. Ale opravdu by mě ani na malou chvíli nenapadlo, že všichni Ti, kteří jsou v této skupině jsou lůza, naprostá pakáž, která nás jednou semele, zavře do klecí a nebude se o nás absolutně vůbec starat.

Takoví lidi jsou, byli a budou.

Nemyslím si, že teď je to nějak enormně horší než kdy předtím. Na mládež se nadávalo ve 20.letech minulého století, stejně tak jako v 50.,60. atd. A nic se na tom nezmění. Doba jde kupředu, málokdo to ze starší generace dokáže akceptovat. Pokrok, jak technický, tak emoční, inteligenční. Myslíte si, že kdyby facebook existoval dejme tomu v 80.letech, tak by takovéto skupiny nebyly?

Samozřejmě, musíme si svět představit jiný než byl. Svobodný, demokratický, tak jaký ho známe nyní. Bylo by to stejné. Stejné to bude. Ale prosím vás, neházejte všechny mladé do jednoho pytle. Vsadím se, že 90% lidí v této skupině tam je, protože jim přijde, ano, možná se vám to nebude zdát, ale přijde jim vtipná. Stejně jako mně. A v jistém důsledku i pravdivá.

Sám s tím jistě máte vlastní zkušenosti. A pokud ne, tak vám opravdu závidím. A těch zbývajících 10%? Ano, tito jedinci by nejradši všechny důchodce nejspíš odstranili a ničeho si neváží, ale jak říkám. Takoví lidi jsou, byli a budou. S tím bohužel nikdo nic neudělá.

Článek mě opravdu překvapil. Původně jsem si myslel, že ho psala žena, až po dočtení jsem se podíval, že ho psal muž. Zkuste se nad to všechno povznést a podívat se na tuto a nejen tuto skupinu trošku s větším nadhledem. Projděte se po městě a zjistíte, že stále existují mladí, inteligentní a tolerantní a ochotní lidé. Věřit znamená žít pozitivně.

Vytisknout

Obsah vydání | Středa 24.3. 2010