Jižní Korea opětovala palbu poté, co Severní Korea střílela na území ve sporných vodách

31. 3. 2014

Jihokorejští ostrované byli nuceni se uchýlit do úkrytů. Uprostřed obnoveného napětí na korejském poloostrově opětovala Jižní Korea v pondělí střelbu Severní Koreje nedaleko hraniční čáry v moři, kterou obě strany zpochybňují.

K potyčce ve Žlutém moři došlo den poté, co Pchjongjang varoval, že provede "nový druh" jaderné zkoušky, a pak následovala v Severní Koreji celá řada testů. Odborníci také varovali, že bude obtížnější předpovědět činy Severní Koreje poté, co došlo v Severní Koreji nedávno k turbulencím, v jejichž rámci Kim Jong-un zlikvidoval svého strýce Jang Song-taeka.

Severní Korea varovala, že uspořádá vojenské cvičení s ostrými zbraněmi a dělostřelecký granát dopadl jižně od zpochybňované hranic. Jižní Korea, která varovala, že bude reagovat, opětovala palbu směrem do severokorejských vod.

Podrobnosti v angličtině ZDE

Vytisknout

Související články

5 pozoruhodností ze Soulu, města budoucnosti

27.8. 2015 / Kryštof Kozák

V Soulu vymysleli Samsung, který má každý třetí Čech v kapse, a fotbalový brankář Petr Čech dokonce na prsou. Financují odtamtud i obří továrnu na auta v Nošovicích, takže je to vlastně blíž, než si myslíme. Co je tam z našeho pohledu pozoruhodné? ...

Obsah vydání | Pondělí 31.3. 2014