Splácíte energetické firmě Armex Energy svůj dluh? Nevadí, bude vás stejně drsně pokutovat

27. 8. 2015 / Jan Čulík

Čtenáři pamatují na invalidu důchodce Jana Posoldu ze Zlína, jemuž před časem finančně pomohli v jeho nezáviděníhodné situaci. Úřady mu konečně přiznaly určitý příspěvek na péči, takže jeho situace je víceméně stabilizována.

Pan Posolda splácí své dluhy, energetické firmě Armex Energy splácí 2 000 Kč měsíčně, aby dluh umořil. Firmě to však nestačí - požaduje, aby dlužné zálohy důchodce uhradil do 10 dnů, jinak mu bude firma účtovat úroky a za každou další upomínku ve výši 200 Kč. "Tento dluh pochází z doby, kdy jsem neměl peníze na placení SIPA," vysvětluje Jan Posolda.

V civilizovaných zemích existuje zákon, který brání úžerským firmám takto terorizovat zákazníky, pokud dluh splácejí. Proč ne v České republice?

Pan Posolda píše:

"V příloze Vám zasílám dokument od ArmexEnergy dodavatele plynu. Vyhrožují, že když nezaplatím do deseti dnů, tak za každou upomínku budou účtovat 200 Kč. Přitom jsem dal trvalý příkaz a každý měsíc splácím 2 000 Kč. a snažím se tak dlužnou částku umořit. No, nějak to dopadne."

Existuje tady možnost, že by čtenáři Britských listů mohli z této situace panu Posoldovi znovu pomoci. Dluh 13 464 Kč není velká částka. Pokud by tak chtěli učinit, prosíme přispějte na účet Britských listů v pražské Raiffeisenbance, číslo účtu: 1001113917, kód banky 5500 s variabilním symbolem 2615.

Děkujeme



Vytisknout

Související články

Začarovaný kruh invalidy ze Zlína

2.12. 2014

Do současné doby se mě dařilo držet nad vodou, píše invalida po mrtvici, Jan Posolda ze Zlína. Nyní se mně bohužel zhoršil zdravotní stav a co je nejhorší, mám problémy s jedním právníkem, který po mě požaduje 4 848 Kč jako úhradu za práv...

Obsah vydání | Čtvrtek 27.8. 2015