Obsah živin v ovoci a zelenině neustále klesá
22. 3. 2013 / Jiří Bátěk
Níže jsou uvedeny výsledky zahraniční studie dokazující, jak neustále klesá obsah živin v ovoci a zelenině, které se prodávají v supermarketech. Pokles je opravdu alarmující. Abychom tělu dodali potřebné látky v dostatečném množství, musíme tak konzumovat stále více ovoce a zeleniny.
V tomto světle se rada Václava Cílka, geologa, filozofa a spisovatele, investovat do orné půdy a malého traktůrku, jeví jako ryze pragmatická.
Obsah živin v ovoci a zelenině v supermarketech (studie z let 1985, 1996 a 2002)
(Zpracováno s využitím dat z průzkumů sanatoria v Schwarzwaldu a Pharmaconcernu Geigy.)
VytisknoutObsah vydání | Pondělí 25.3. 2013
-
25.3. 2013 / Politika škrtů povede v Evropě k extremismu25.3. 2013 / Jan ČulíkV rychle se destabilizující Evropě by měla Česká republika se středoevropskými spojenci zahájit projekt kulturní diplomacie25.3. 2013 / Karel DolejšíDohoda "trojky" s Kyprem: Zrušení daňového ráje, zachování pojištění vkladů25.3. 2013 / Kypr: Obrysy výsledné dohody o finanční pomoci25.3. 2013 / Kyperský prezident pohrozil rezignací24.3. 2013 / Čína v odběru ruského zemního plynu zastíní Německo24.3. 2013 / Mali: Islamističtí povstalci zaútočili na město Gao24.3. 2013 / Kypr: Moskva si vybrala pauzu24.3. 2013 / Čína podporuje sankce proti KLDR23.3. 2013 / Co se stane, pokud Kypr zkolabuje?23.3. 2013 / Reakce hodná Árijského boje22.3. 2013 / Jsme jako kachny22.3. 2013 / Český aktivista a účastník demonstrace za občanská práva, jež měla dát zprávu prezidentu Obamovi, bude deportován21.3. 2013 / Obezitu způsobuje cukr, ne tuky21.3. 2013 / Není pravda, že podnikatel nehne prstem19.3. 2013 / Hospodaření OSBL za únor 2013