Britská právní firma se vzdala pronásledování internetových pirátů

25. 1. 2011

Kontroverzní londýnská firma ACS:Law, která rozeslala desetitisíce dopisů občanům, vyžadujících nich platby za to, že protizákonně sdíleli internetový intelektuální majetek, náhle oznámila, že se od nynějška už vymáháním plateb od uživatelů internetu a stíháním občanů za porušování copyrightu zabývat nebude. Uvedla, že výhrůžky smrtí se staly pro rodinu hlavního právníka této firmy velkým problémem.

Andrew Crossley, zakladatel a hlavní právník firmy ACS:Law oznámil v pondělí u patentového soudu, že jeho firma už nebude pronásledovat porušovatele copyrightu na internetu.

"Přestal jsem dělat svou práci. Stal jsem se terčem trestních útoků. Hackeři mi proníkají do emailů. Vyhrožují mi smrtí a bombami. Způsobilo to velké problémy mně i mé rodině," praví se v jeho prohlášení, předneseném u soudu.

Firma AC:Law se stala terčem ostré kontroverze, protože firma začala používat metodu tzv. "spekulativního fakturování" - rozeslala desetitisíce dopisů uživatelům internetu, které podezřívá z ilegálního stahování materiálu z webu. Stovky obviněných občanů tvrdí, že jim byly "spekulativní faktury" rozeslány neprávem.

Podrobnosti v angličtině ZDE

Vytisknout

Obsah vydání | Úterý 25.1. 2011