Vojenská policie a zpravodajství

7. 9. 2010 / Petr Jánský

Jsou dva útvary AČR, jejichž úkolem je vědět, co se v armádě a kolem armády děje a v případě potřeby zasáhnout. Jak úkol útvary plní, pověděl národu ve čtvrtečních Událostech Jan Pejšek, mluvčí min. obrany: "Žádný nákup minometů nebyl součástí střednědobého plánu, nebyly udělány žádné konkrétní přípravy na akvizici. To znamená, že vojenské zpravodajství ani vojenská policie neměly co sledovat." Tohle řekne dospělý člověk zcela vážně na kameru ZDE. A nic se nestane, nanejvýš ministr Vondra prohlásí, že useká chobotnici chapadla a ministr Kalousek se s premiérem Nečasem pohádají o to, kdo je větší armádní dinosaurus.

An English version of this article is in CLICK HERE

Nefungující vojenskou policii a zpravodajství tak supluje tisk. Sleduje nákupy neplánované, o to více podezřelé. Zaplať pámbů za to, ale kde to jsme? V případě napadení půjdou redaktoři MFD a umlátí nepřítele novinami?

Zajímavý je postoj náčelníka generálního štábu. Zatímco za ruského špiona Roberta vyhodil tři nejvýše postavené generály, za padáky, gripeny, pandury a minomety nikdo nemůže. Nikdo nemůže za to, že v armádě nefunguje zpravodajství a policie. Za to snad bude Vlastimil Picek své podřízené povyšovat.

Soudružko Bobošíková, až zas vyjdete do ulic bojovat za třesoucí se matky, vězte, že za peníze, které vyhazujeme na nefunkční vojenskou polici a zpravodajství, by se dobře žilo všem matkám v ČR.

Vytisknout

Obsah vydání | Úterý 7.9. 2010