Sarah Palinová chce převzít prezidentský úřad po Obamovi

8. 2. 2010

KD│ Bývalá aljašská guvernérka Sarah Palinová je ochotná v roce 2012 kandidovat proti Obamovi, sdělila o víkendu televiznímu kanálu Fox News. Podle ní prezidentovi během prvního roku v úřadě "nedostatek zkušeností" zabránil v podstatných úspěších, napsal Judson Berger.

Na otázku, zda bude kandidovat v prezidentských volbách v roce 2012, odpověděla, že ano, "pokud si budu myslet, že je to pro tuto zemi dobré", ale vidí mnoho potenciálních kandidátů.

Poté, co opustila post guvernérky, Palinová vytvořila akční výbor, angažuje se v přípravě Republikánských primárek a vydala knihu. V sobotu vystoupila na "Tea Party Convention" (shromáždění pravicově populistického protiobamovského politického hnutí založeného a podporovaného aktivisty Republikánské strany - KD), kde obvinila Obamu, že je v boji s terorismem příliš měkký. Účastníci shromáždění bouřlivě vyzývali Palinovou ke kandidatuře.

Spolupráce Palinové s hnutím Tea Party jí politicky pomáhá, některé výzkumy ukazují, že by v prezidentských primárkách Republikánské strany mohla mít šanci.

Palinová je současně přesvědčena, že Obama je nezkušený, zatímco ona má dostatečné zkušenosti s exekutivou, administrativou a team managementem.

Celý článek v angličtině: ZDE

Vytisknout

Obsah vydání | Pondělí 8.2. 2010