Pro bono advokát roku 2009

9. 11. 2009

tisková zpráva Public Interest Laywers Association

V rámci galavečera Právník roku 2009 bude uděleno mimořádné mimosoutěžní ocenění Pro bono advokát roku. Ocenění udělí organizátoři soutěže Právník roku (www.pravnikroku.cz) ve spolupráci s neziskovou organizací Public Interest Lawyers Association. Nominace může odborná i laická veřejnost zasílat do 10.11.2009 na emailovou adresu probono@pilaw.cz.

Pro bono advokát roku je součástí aktivit ke zvýšení povědomí o tom, že moderní, společensky odpovědný výkon advokacie v sobě zahrnuje i poskytování bezplatných služeb.

Ocenění bude uděleno za poskytování pro bono advokátních služeb advokáty nebo advokátními koncipienty. Nejedná se tedy o výběr advokátní kanceláře jako takové, ale uznání práce konkrétních jednotlivců.

Podmínkou nominace je poskytování bezplatných právních služeb bez toho, že by k tomu poskytovatele zavazoval zákon, rozhodnutí státního orgánu nebo profesní komory. Ocenění tedy není možné získat za právní pomoc poskytovanou zdarma na základě ustanovení soudem nebo určení Českou advokátní komorou.

Nominace musí obsahovat jméno, příjmení, titul a kontakty na nominovaného, důvody nominace a kontaktní údaje navrhovatele.

Pro bono centrum je projektem neziskové organizace Public Interest Laywers Association (PILA). V rámci projektu PILA zprostředkovává advokátní služby pro české neziskové organizace, propaguje pro bono advokacii u odborné i laické veřejnosti a pořádá vzdělávací akce. Více informací na www.probonocentrum.cz.

Vytisknout

Obsah vydání | Pondělí 9.11. 2009