Podpořte požadavek na vyšetření kolapsu tří budov WTC

11. 8. 2009

V Britských listech bylo možno již mnohokrát číst kritiku oficiálního stanoviska kolapsu tří budov Světového obchodního centra 11. září 2001, píše Adam Dubroka, např. ZDE ZDE ZDE ZDE ZDE ZDE ZDE ZDE ZDE ZDE a ZDE.

Přesto považuji za důležité se aktuálně zmínit o této tématice. Právě probíhá boj o vypsání referenda v  New York City o požadavku nového a nezávislého vyšetřování událostí 11. září.

K vypsání tohoto referenda je potřeba 30 000 podpisů občanů New York City, Přestože organizace NY CAN (New York Coalition for Accountability Now) zaslala 52 000 takových podpisů, tajemník New York City petici zamítl s tím, že pouze 26 000 podpisů bylo relevantních. Právě probíhá odvolání u nejvyššího soudu New Yorku proti tomuto zamítnutí.  Pokud si myslíte, že osvětlení událostí 11. září je zásadní pro směrování událostí nejen v Americe, ale i jinde na světě, podpořte tuto iniciativu.

Tento článek není psán primárně jako kritika oficiálního stanoviska kolapsu tří budov Světového obchodního centra. Vědeckých a na důkazech založených kritikách na toto téma existuje již celá řada, pro příklad uvádím iniciativu Architekti a inženýři pro pravdu o 11. září (Architects & Engineers for 9/11 Truth ), kterou podepsalo již 750 architektů a inženýrů. Přesto, pro toho, komu v dnešní době nezbývá času na další brouzdání po internetu krátce shrnuji zřejmé argumenty týkající se kolapsu budovy 7 Světového obchodního centra. Tato 47-mi podlažní budova nebyla zasažena letadlem, přesto se 11. září v 17:20, jak dokumentuje výše uvedený obrázek,  zřítila za 6.5 sekund se zrychlením rovným zrychlení volného pádu. Toto zřícení probíhalo symetricky a do vlastního půdorysu, tedy proti největšímu odporu ocelové konstrukce, která je standardně dimenzována na mnohonásobek váhy budovy. Budova se zřítila, ačkoliv byla zasažena jen několika malými ohni, které, i kdyby byly velké, tak svou teplotou dosahují jen poloviny teploty tání ocele. Takový kolaps vyžaduje přesné (na zlomky vteřiny) a synchronní odstranění 80 ocelových sloupů konstrukce. Toto není možné docílit žádným náhodným procesem jako pár ohni, na toto je zapotřebí mnoho dní tvrdé práce demoličních specialistů. Podobnými argumenty lze okomentovat také pád první a druhé budovy obchodního centra.

Je zřejmé, že každé úsilí podobné snahám Newyorčanů o vypsání referenda jde proti proudu obrovského tlaku mainstreamových medií, které pracují, jak již jsme si bohužel museli zvyknout, pod taktovkou mocenských elit. Proto musím ze srdce poděkovat Britským listům, které svým otevřeným a nezávislým informačním prostorem dávají naději, že demokracii není úplně odzvoněno. Zároveň bych rád apeloval na čtenáře Britských listů, kteří s mým poděkováním souhlasí, aby je pravidelně finančně podporovali. V současné době přispívá ~ 0.1% čtenářů. Odpusťme si měsíčně dvě piva či krabičku cigaret a podpořme ekvivalentní finanční částkou Britské listy. V budoucnu se nám to vrátí nejen v podobě štíhlé figury či zdravějších plící.

Slovenské stránky o dané tématice jsou ZDE

Vytisknout

Obsah vydání | Úterý 11.8. 2009