Jiří Králík stáhl žalobu na filmové kluby

11. 8. 2009

Tisková zpráva AČFK

V roce 2007 se Asociace českých filmových klubů dostala do ztráty. Jiří Králík poté, co mu Asociace vyslovila nedůvěru, k 31. srpnu 2007 odstoupil z funkce předsedy AČFK.

Jiří Králík pak podal žalobu na ochranu osobnosti a soudně požadoval po AČFK půl milionu korun a veřejnou omluvu za zveřejnění tvrzení, podle kterých byl jako bývalý předseda AČFK a ředitel LFŠ za ztrátu odpovědný.

Nyní, po dvou letech byla kauza uzavřena. Jiří Králík vzal 10. července 2009 před Krajským soudem v Brně žalobu zpět. Už nepožaduje půl milionu korun. Obě strany se dohodly na ukončení celého sporu soudním smírem ve formě tohoto společného prohlášení:

"Rada Asociace českých filmových klubů a Ing. Jiří Králík, jako bývalý předseda Rady AČFK, pro objasnění situace okolo Letní filmové školy 2007 tímto uvádějí, že za výsledek hospodaření odpovídají společně předseda i Rada AČFK dle Stanov AČFK. Tak považujeme tuto situaci za vyjasněnou a uzavřenou a nadále se AČFK i Ing. Jiří Králík hodlají věnovat svým vlastním filmových aktivitám."

Text byl jazykově a stylisticky upraven, pozn. red. BL

Vytisknout

Obsah vydání | Úterý 11.8. 2009