14. 5. 2007
RSS backend
PDA verze
Čtěte Britské listy speciálně upravené pro vaše mobilní telefony a PDA
Reklama
Reklama
Celé vydání
Archiv vydání
Původní archiv

Autoři

Vzkaz redakci

OSBL
Tiráž

Britské listy

http://www.blisty.cz/
ISSN 1213-1792

Šéfredaktor:

Jan Čulík

Redaktor:

Karel Dolejší

Správa:

Michal Panoch, Jan Panoch

Grafický návrh:

Štěpán Kotrba

ISSN 1213-1792
deník o všem, o čem se v České republice příliš nemluví
14. 5. 2007

Český rozhlas manipuluje důkazy

Někdo odstranil z internetových stránek ČRo Kubiceho zprávu

Útvar odhalování korupce a finanční kriminality Policie ČR vyšetřuje podezření ze spáchání trestného činu vyzrazení utajovných skutečností, zjišťuje, jakým způsobem se dostala Kubiceho zpráva na veřejnost, a probírá se všemi okolnostmi zveřejnění této zprávy. A jako "na potvoru" veškeré zveřejněné části Kubiceho zprávy z internetových stránek Českého rozhlasu zmizely. Kdo a kdy je nechal zmizet, není alespoň v tuto chvíli jasné, ale ten, kdo rozhodl o jejich znepřístupnění čtenářům, musí mít strach z toho, že dokumenty odhalují o Kubiceho případu víc, než je zřejmé na první pohled. Odhalují.

Například to, jakým způsobem byla elektronická verze dokumentů vytvořena, kdy byla vytvořena, či to, kdy byla do redakčního systému vkládána. Ten, kdo si dal tu práci prozkoumat zveřejněné dokumenty podrobně jako já už kdysi, zjistil překvapující skutečnosti. Že existovala osoba či osoby v Českém rozhlase, které disponovaly písemnou verzí Kubiceho zprávy. To znamená dvě věci. Že jim ji někdo dal do rukou a nechal jim čas potřebný po udělání xerokopie, anebo jim rovnou do rukou dal xerokopii či nečíslovaný výstisk. A možná už dřív, než začal onen inkriminovaný branně bezpečnostní výbor, uvážíme-li vzdálenost mezi studiem Českého rozhlasu v Parlamentu a redakcí iŽurnálu.

Zrekapitulujme si, co víme.

Hrbáček a kauzy Liener-Benák-Srba-Andr-Kopp...

Redaktorovi Hrbáčkovi z Českého rozhlasu jeho utajený "zdroj" prozradil podrobnosti o stíhání bývalého vojenského rozvědčíka, nelegála Romana Lienera, vysazeného pod krytím v Bělorusku, v kauze, kterou vyšetřoval policejní tým Mlýn. Lienerův případ byl přitom vyšetřován ve druhém nejpřísnějším stupni utajení. Podle obžaloby utajovaný materiál ohledně trestní kauzy svého bývalého kolegy předal rozhlasu nadřízený - také bývalý důstojník vojenské rozvědky. Ten byl u pražského Městského soudu zproštěn v říjnu 2006 obžaloby za vyzrazení utajované skutečnosti.

František Bublan v lednu 2005 poslancům bez bližších podrobností řekl, že díky skupině Mlýn bude ukončena kauza, o níž bude informovat členy sněmovní komise pro kontrolu vojenské kontrarozvědky ředitel Vojenského zpravodajství Miroslav Krejčík. Předseda sněmovní komise pro kontrolu Vojenského zpravodajství Tomáš Kladívko (ODS) po Krejčíkově návštěvě řekl redaktorům ČTK, že Mlýn neřešil vůbec nic v souvislosti s Vojenským zpravodajstvím.

Bublan pak podle ČTK tým Mlýn zrušil. Většina jeho členů pracovala o měsíc později v týmu Vltava, zřízeném ředitelem policejního útvaru odhalování korupce a finanční kriminality.

ČRo: Špion Roman Liener byl možná zároveň běloruským agentem ZDE

ČRo: V případu vojenského špiona Lienera padlo další obvinění ZDE

O pokračování stíhání rozhodl odvolací soud na návrh státního zástupce v lednu 2007. Benák měl Hrbáčkovi poslat elektronickou poštou dokument s názvem "Možný průběh případu Roman Liener", který měl podle ČTK obsahovat údaje o dalších zaměstnancích rozvědky. Ten mu prý předtím poslal mailem tehdejší unionistický poslanec Robert Vokáč. Bývalý poslanec to ale podle soudu popírá.

Benák podle ČRo opustil službu po vykonstruované aféře bývalého generálního sekretáře ministra zahraničí Karla Srby, který také působil ve vojenské rozvědce. Vojenská rozvědka kvůli prozrazení operace Liener-Benák musela předčasně ukončit některé operace a provést stažení svých agentů. Škody, které tak vznikly českému státu, prakticky nejde kvantifikovat. Totožnost agentů tzv. zakryté části rozvědky se buduje dlouhodobě a stojí značné prostředky. S kauzou Srba souvisí i další ze skandálů vojenské rozvědky, příběh Miroslava Andra, který od roku 2000 působil jako český velvyslanec v Kazachstánu a ve vojenské rozvědce řídil jako agenta Karla Srbu. Andr se stýkal s obchodníkem se zbraněmi Daliborem Koppem z Pavlic na Znojemsku, který v jedné vesnici ukryl linku na výrobu nábojů do samopalu a ty zde vyráběl, aniž by k tomu měl oficiální povolení státu. Náboje byly podle Mladé fronty Dnes z 25.1.2005 a autora článku Vojtěcha Smoly určeny pro iráckou policii, tajné služby se však bály, že by se mohly dostat do rukou protivládních ozbrojenců. Městský soud v Brně i přes žádost státního zastupitelství odmítl Koppa poslat do vazby a podnikatel poté uprchl do africké Libérie.

Zdá se vám to příliš divoké, než aby to byla pravda? A co je v těchto případech pravda a co jen řízený únik kompromateriálů do médií a řízená likvidace části agenturní sítě?

ČRo: Roman Liener žaluje Vojenské zpravodajství ZDE

ČTK: Městský soud musí znovu projednat údajné vyzrazení tajemství ZDE

V každém případě byl ale redaktor Radiožurnálu Hrbáček informován o případu daleko podrobněji než z oficiálních vyjádření. Přitom podle Kodexu Českého rozhlasu nesmí reportér zveřejnit zprávu, u které neuvede její zdroj či neuvede, že se jedná o zdroj utajený... A jedním z jeho tehdejších zdrojů, od kterých měl Hrbáček informace a vyjádření k případu Liener-Benák, a jejichž totožnost uvedl ve vysílání či kdo přímo odpovídali na mikrofon, je i bývalý šéf vojenské rozvědky Andor Šándor, dnes poradce předsedy ODS Mirka Topolánka. Na případu Liener "pracovala" i tehdejší redaktorka Hospodářských novin Sabina Slonková... Politici ODS ale dodnes nemohou dokázat, že informace týmu Mlýn jakkoliv souvisely s politickým zadáním a že je bývalí ministři používali proti opozici.

Pitr

Po roce 1989 začal Tomáš Pitr budovat svoje impérium jako prodavač ovoce a zeleniny.

Setuza je významným odběratelem zemědělských surovin, především řepky olejné. Vyrábí v Česku tradiční a známé značky rostlinných olejů, margarínů, mýdel a pracích prášků. Setuza se státem vede v zásadě dva spory. První je o platnosti zápočtu takzvané Nemethovy pohledávky, druhý se týká dohody Setuzy s ČKA o uznání závazku nyní spravovaného Podpůrným a garančním rolnickým a lesnickým fondem (PGRLF).

2002 Podpůrný garanční a lesnický fond (PGRLF) uzavřel tajnou opční smlouvu se společností Český olej na prodej akcií Setuzy.
2004 Tomáš Pitr souzen a dehonestován. Prohlašuje "jsem nevinen"
13.4. 2004 Tomáš Pitr v pondělí stanul poprvé v životě před soudem jako obžalovaný. Člověk může udělat chybu, tvrdí souzený Pitr... Spolu s Romanovským, Syrovátkou a Jungrem údajně uzavírali fiktivní smlouvy v úmyslu získat neoprávněně odpočet DPH. Stát prostřednictvím finančních úřadů tak údajně společně okradli o více než 58 miliónů korun. Obvinění podle obžaloby vinu popírají.
2005 Tomáš Pitr souzen a dehonestován. Prohlašuje "jsem nevinen"
květen 2005 Vrchní soud v Praze zrušil osvobozující rozsudek v kauze podnikatelů Tomáše Pitra a Miroslava Provoda, kteří jsou podezřelí z daňových úniků. Obvinění podle obžaloby vinu popírají.
9. 11. 2005 Na Český olej bylo převedeno 38,3 % akcií Setuzy, které dosud držel PGRLF. Český olej tak ve firmě získal více než 90procentní podíl.
16. 11. 2005 Vláda schválila převod pohledávky za Setuzou v hodnotě přes 4 miliardy korun z České konsolidační agentury (ČKA) na PGRLF.
14. 12. 2005 ČKA u soudu uspěla se žalobou o uznání několikamiliardové pohledávky vůči společnosti Setuza.
Prosinec 2005 Na popud civilní rozvědky vydán zatykač na Tomáše Pitra. Ten se vrací domů z dovolené v Alpách, aby se dal zatknout.
5.1. 2006 Pitr se vrací, zůstává na svobodě za 15 milionovou kauci. Soudce Městského soudu v Praze Petr Novák zrušil zatykač na podnikatele Tomáše Pitra, který složil 15 milionovou kauci a odevzdal pas. Pitra, který se vrátil do ČR, po budově doprovázela justiční stráž. Kauci složila a prokázala legální původ peněz Pitrova matka.
8. 1. 2006 Tomáš Pitr prohlašuje že je obětí zpravodajské hry.
2. 2. 2006 Dozorčí rada ČKA schválila převod pohledávky státu na PGRLF za 465 miliónů Kč.
Únor 2006 O prodej akcií Setuzy firmě Český olej se začala zajímat protikorupční policie.
6. 3. 2006 Právníci Setuzy přišli s tvrzením, že dluh firmy vůči státu nikdy nevznikl.
Březen 2006 podpůrný fond podal žalobu na neplatnost převodu akcií Setuzy.
15. 5. 2006 PGRLF vypsal tendr na prodej čtyřmiliardové pohledávky za Setuzou. O pohledávku projevilo zájem pět společností. Tendr byl ale po čase Paroubkovou vládou zrušen.
17. 5. 2006 Policie odnáší z kanceláří Tomáše Pitra pytle dokumentů.
26. 5. 2006 Nejvyšší státní zastupitelství oznámilo, že dva kriminalisté, kteří na případu Biolíh pracují, jsou podezřelí ze zneužití pravomoci veřejného činitele a korupce.

Jan Kubice oznamuje, že chce vystoupit před poslanci, neboť vyšetřování kauzy Biolíh je politicky ovlivňováno. V tento den také dostal podle informací Jakuba Ungera a Sabiny Slonkové ze serveru Aktuálně složku ze zprávou Kubiceho útvaru šéf bezpečnostního poslaneckého výboru Jan Vidím a další poslanci.
29. 5. 2006 Ředitel Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu Policie ČR Jan Kubice na jednání sněmovního výboru pro obranu a bezpečnost přednesl veřejnou část materiálu ke kauze Biolíh a k vraždě podnikatele Františka Mrázka. Radiožurnál ale získal podle slov svých redaktorů část neveřejných dokumentů tohoto útvaru. Jsou to převážně novinářsky zpracovatelné informace z pytlů dokumentů zabavených 17.5. u Tomáše Pitra. Redaktoři věděli už ve chvíli, kdy začínala rozprava na výboru, že se jedná o klasifikovaný materiál. Ministr vnitra František Bublan ve vysílání Radiožurnálu označil tento materiál za nedůvěryhodný. Podle něj informace v něm obsažené nemají žádnou hodnotu.


30. 5.2006 počíná soud z Tomášem Pitrem, který trvá na své nevině.
31. 5. 2006 "Podivuji se nad jednáním pana Kubiceho. Zveřejněním informací se podstatně ztíží prověření podezřelých skutečností. Došlo tak minimálně k upozornění prověřovaných osob," řekl šéf Finanční policie Vladimír Zimmel. "To, co pan Kubice udělal, bude mít negativní dopad na další průběh trestního řízení. Na práci policistů a dozorových státních zástupců," míní náměstek nejvyšší státní zástupkyně Jaroslav Fenyk. "Dokumenty, které u mě při prohlídce policisté našli, jsem měl u sebe v tašce. Asi jednou jsem je prolétl před 2 nebo 3 měsíci, pořádně jsem je nečetl. Byly to takové policejní hámotiny, zápisky z policejních jednání a tohle všechno policie odnesla. Ale podrobně jsem to nestudoval, takže přesně nevím, co odnesla," řekl Pitr Právu.
27. 9. 2006 Společnost M.L. Moran oznámila, že ovládla Setuzu. Společnost koupila majoritního vlastníka Setuzy, firmu Český olej. Cena se údajně pohybovala v miliardách korun.
24.10. 2006 Některé podnikatelské skupiny se snaží proniknout do státní správy a získat si v ní vliv. Vyplývá to z výroční zprávy Bezpečnostní informační služby (BIS) za rok 2005. Jedním z příkladu takovýchto aktivit je podle zprávy působení skupiny kolem potravinářské firmy Setuza .
13.12. 2006 Podmínky privatizace Unipetrolu byly podle podnikatele Tomáše Pitra připraveny tak, aby petrochemický holding ovládla předem vybraná skupina lidí. Pitr to řekl novinářům, když přišel k výslechu na protikorupční policii v Praze. "Celou privatizaci řídili z Východu, to znamená z Ruska."
20.12. 2006 Městský soud v Praze zamítl žádost Tomáše Pitra a Miroslava Provoda o nový proces.
15.11. 2006 Vláda podala návrh na exekuci majetku ústecké firmy. Ústecký okresní soud rozhodl o exekuci majetku Setuzy. Stalo se tak jen několik hodin poté, co o návrhu takového řešení čtyřmiliardové pohledávky státu vůči této firmě rozhodla na uzavřeném zasedání vláda. Vláda se obávala, že dluh koupí za zlomek ceny skupina kolem podnikatele Tomáše Pitra. Setuza stále tvrdí, že exekuce nemůže být prohlášena, protože o platnost pohledávky státu vůči firmě se vedou soudní spory. Podle premiéra Topolánka ale měla vláda k tomuto rozhodnutí pádné důvody. "Ty důvody byly ekonomické, mezinárodní a také bezpečnostní," řekl premiér Topolánek. Ministryně zemědělství Milena Vicenová uvedla, že stát má zájem, aby se poměry v Setuze ustálily a firma mohla pokračovat v činnosti.
21.11. 2006 Část majetku Setuzy měli převést lidé ze skupiny kolem podnikatele Tomáše Pitra na leasingové společnosti se sídlem na Kypru. Podle některých zdrojů je právě navrácení majetku do firmy podmínkou splacení nemalé části kupní ceny za Setuzu. Část Setuzy byla vyvedena na Kypr
5. 2. 2007 M.L.Morgan prodala Český olej, a tedy i Setuzu společnosti Campaspol, kterou založil německý podnik Campa a česká Spolchemie.
12. 2. 2007 Policie po pěti letech uzavřela vyšetřování zřejmě největší kauzy týkající se Setuzy, ve které figuruje kontroverzní podnikatel Tomáš Pitr. Pro podezření z třičtvrtěmiliardového tunelu ve společnosti Agrocredit navrhla žalobci, aby na Pitra a šéfa dozorčí rady Setuzy Michala Zouhara (předsedy představenstva Bio Diesel) podal obžalobu pro zneužívání informací v obchodním styku.
30. 3. 2007 Policie odložila vyšetřování případu, který se týkal jednání osob z Podpůrného a garančního rolnického a lesnického fondu (PGRLF) podezřelých ze spáchání trestných činů v souvislosti s prodejem akcií společnosti Setuza firmě Český olej. "Bylo rozhodnuto o odložení věci, protože prověřováním se nezjistilo, že by došlo ke spáchání trestného činu," řekla Právu mluvčí protikorupční policie Alena Vokráčková.
11. 4. 2007 Podnikatel Tomáš Pitr neuspěl se svou stížností proti dřívějšímu rozhodnutí zamítnout obnovu jeho procesu v případě daňových deliktů, za které byl odsouzen k pěti letům vězení. Podnikatel Vratislav Romanovský dostal šest let uprchl do Austrálie. Majitel karlovarského golfového areálu Jiří Syrovátka dostal pět let a požádal ze zdravotních důvodů o odklad nástupu trestu. Někdejší likvidátor firmy Centrum Milan Jungr podal dovolání proti dvouletému podmíněnému trestu. Miroslav Provod dostal pětiletý trest za krácení daní.
26. 4: 2007 Podle zprávy speciální skupiny státních zástupců Vrchního státního zastupitelství se nepotvrdilo tvrzení Jana Kubiceho, že organizovaný zločin prorůstá do státní správy a je propojen s některými politiky, alespoň pokud jde o skutečnosti uvedené v Kubiceho zprávě. Analytická skupina však doplnila svá zjištění tím, že zveřejnění Kubiceho zprávy sice nebylo v souladu se zákonem, ale že nenašla ani důkazy o záměrném publikování zprávy s úmyslem ovlivnit volby do sněmovny.

zdroj: archiv serveru Novinky, ČRo a BL

Kubice pod drobnohledem

Nikdo doposud nedokázal přímou vazbu či politické zadání ze strany ČSSD, o kterém mluvil Ivan Langer jako o "dračím vejci", a odposlechy nového ministra vnitra (nechal svou kopii dokumentu na stole volně k dispozici), bývalého předsedy branně bezpečnostního výboru Parlamentu Vidíma (příjemce zprávy plukovníka Kubiceho), jeho asistenta Martina Bartáka, dříve neurochirurga na Homolce, posléze náměstka ministra obrany (věděl dříve než všichni, že redaktor Hrbáček disponuje dokumentem a sdělil to několika osobám), plukovníka Kubiceho (autor zprávy a její rozesilatel) a jeho podřízených (disponovali informacemi ve zprávě uvedenými, mohli disponovat i zprávou) a novinářů Českého rozhlasu (zveřejnili část fotokopií zprávy, získané nelegálním způsobem).

Stenozáznam mimořádného jednání Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR 29. 9. 2006 ZDE

Zvukový záznam mimořádného jednání Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR 29. 9. 2006 | MP3 2,2MB ZDE

Vše se totiž - podle vyjádření nejvyšší státní zástupkyně Renáty Vesecké i ministrů nové vlády - dělo na příkaz orgánů činných v trestním řízení, v souladu s demokraticky přijatými a stále platnými zákony České republiky. Státní zástupce je procesně nezávislý, soudce též.

Podezření, že se neznámý pachatel, redaktor Radiožurnálu který se pohybuje v prostorách parlamentního studia ČRo, dopustil spolu s neznámými pachateli, kteří měli přístup k tajné zprávě plukovníka Kubiceho, trestného činu, je důvodný i pro státního zástupce. Jinak by nenařídil mimo sledování telefonů používaných redaktory i prostorový odposlech místností redakce Českého rozhlasu ve Sněmovně. I novinář či ministr vnitra je občan jako každý jiný.

Vyzrazování dokumentů, které jsou v režimu státních tajemství, není veřejnou službou, ale porušením zákona - minimálně zákona o Českém rozhlase. Zvláště, pokud je redakce, jako každé jiné médium, zodpověná za pravdivost zveřejněných informací. Dnes už snad nikdo nepovažuje Radiožurnálem zveřejněnou Kubiceho zprávu za pravdu, nic než pravdu, aby jejímu zveřejnění dopomáhal Bůh a veřejný zájem. Český rozhlas zveřejnil prefabrikovanou soustavu lží a polopravd, částečně vyrobenou agenty tajné služby vydávajícími se za policisty, která vážným způsobem zasáhla do života mnoha lidí.

Zveřejnil ji, aniž uvedl zdroj získání tohoto dokumentu. Dokument poškodil řadu osob - včetně tehdejšího premiéra, rodiny Kočků nebo dívky, kterou měl podle plukovníka Kubiceho Paroubek zneužívat. Učinil tak v rozporu s Pravidly předvolebního vysílání, které stanovil pro všechny stanice ČRo generální ředitel. Role šéfredaktora Pokorného je nesporná, protože jedině on je oprávněn dle Statutu a Kodexu Českého rozhlasu pozastavit a nebo zveřejnit kteroukoliv informaci na vlnách či internetových stránkách jím řízené stanice. Odpovědnost se tomu říká... A to i trestněprávní. Proto je i šéfredaktor Pokorný podezřelý ze spáchání trestného činu.

A možná to vedlo nyní odpovědné osoby z redakce Radiožurnálu k pokusu o manipulaci důkazy a maření policejního vyšetřování trestného činu vyzrazení utajovaných skutečností. Protože jinak se tento krok nazvat nedá.

Dnes na internetové stránce Českého rozhlasu, kde byla zveřejněna Kubiceho zpráva, je datum 30. 5. 2006 10:39. Přitom fotogalerie, která se váže k článku, má datum 29. 5. 2006 18:00 . První diskuzní příspěvek pod příspěvkem Jana Hrbáčka, Pavla Otta, Viléma Janouše je ale datován 29. 5. 2006 v 21:56. Dokumenty, které zmizely ze serveru Českého rozhlasu, byly vytvořeny programem Adobe Photoshop CS2 pro Windows dne 29. 5. 2006 15:24:40 (stránka 3 dokumentu, první zveřejněná) až 29. 5. 2006 17:56:50 (30. stránka, poslední zveřejněná). Původně zveřejnil dokumenty Český rozhlas 29. 5. 2006 v 18:00, čili čtyři minuty poté, kdy byl poslední dokument naskenován a osobní údaje v něm anonymizovány. Radiožurnál tedy lhal v popisce k fragmentům Kubiceho zprávy, že "obdržel tyto materiály v podobě, v jaké je zveřejňuje na internetových stránkách."

Dokumenty odhalují prorůstání podsvětí do státní správy - originál na serveru Českého rozhlasu, květen 2007 ZDE

Mirror příspěvku Radiožurnálu stažený z adresy http://www.rozhlas.cz/_zprava/249481 29.5. 2006 v mediálním archivu Newton IT (přístupné pouze abonentům), ze kterého vyplývá, že původně nesl datum 29. 5. 2006 ZDE

Už o den později ale tato zpráva (pod stejným ID) ale vypadala jinak. Obsahovala text, který den předtím nebyl k dispozici:

Bublan: Dokumenty jsou nepodložené
Ministr vnitra František Bublan ve vysílání Radiožurnálu označil tento materiál za nedůvěryhodný. Podle něj informace v něm obsažené nemají žádnou hodnotu."To je v podstatě taková směsice různých informací, které jsou nepodložené, neprověřené. Ti detektivové to nazvali stopami. Já jsem potom s nimi mluvil a zjistil jsem, že jsou to vlastně různé záznamy lidí, jako je třeba Krejčíř, Pitr nebo zavražděný Mrázek, kteří takto získávali nějaké informace na různé politiky. Takže to skutečně nemá žádnou hodnotu, není to prověřeno, není nic dokázáno. Já jsem byl docela zklamán z toho, že ti detektivové byli schopni toto dát na papír a nazvat to dokonce nějakou analýzou," řekl Radiožurnálu ministr vnitra.

Mirror příspěvku Radiožurnálu stažený z adresy http://www.rozhlas.cz/_zprava/249481 30. 5. 2006 v mediálním archivu Newton IT (přístupné pouze abonentům), ze kterého vyplývá, že o den později už byl pozměněn ZDE

mirror zveřejněných fragmentů Kubiceho zprávy na serveru Multiweb ZDE

Langerovo Watergate: Novinářská inspirace pro politiky ZDE

Co je organizovaný zločin?

Je to druh skupinové závažné organizované trestné činnosti páchané více nežli dvěma osobami, vyznačující se dlouhodobostí, rozdělením činností, plánovitostí, konspirativností a mezinárodním propojením, s orientací na dosažení maximálních zisků nebo na získání vlivu na veřejný život ve společnosti bez ohledu na použité prostředky.

Zločinné spolčení § 89 odst. 17

Zločinné spolčení je společenstvím více osob s vnitřní organizační strukturou, s rozdělením funkcí a dělbou činností, které je zaměřeno na soustavné páchání úmyslné trestné činnosti.

Zdroj: prezentace ÚOOZ SKPV PČR ZDE

                 
Obsah vydání       14. 5. 2007
14. 5. 2007 Český rozhlas manipuluje důkazy Štěpán  Kotrba
14. 5. 2007 Plzeňští Zelení odmítli americký radar, Schwarzenberg ho prosadí i přes odpor v NATO
14. 5. 2007 Usesení plzeňských Zelených: Jsme proti základně a chceme referendum
14. 5. 2007 Diskuse o radaru v Rokycanech a v Příbrami
14. 5. 2007 Veřejnost má právo se vyjádřit k radarové stanici USA
14. 5. 2007 Praha: Cyklisti, zachraň se kdo můžeš! Hynek  Hanke
14. 5. 2007 Skandální otazníky v případu Rostislava Roztočila Zdeněk  Jemelík
14. 5. 2007 Baumax kladl uchazečům o zaměstnání otázky diskriminačního charakteru, ale pokutu nedostal
14. 5. 2007 Unie, Eurovize, aneb z ostudy Kabát Jiří  Pehe
14. 5. 2007 Jak vydělat na mrtvých, které si prohlížejí ti, kteří žijí Štěpán  Kotrba
14. 5. 2007 Nebudeme přece tmáři
14. 5. 2007 Chybí základní úcta k lidské bytosti Jan  Čulík
14. 5. 2007 Plastinace alias Jerky, aneb co nám zbylo z Indiánů...? Jan  Paul
14. 5. 2007 Oči k vidění a mozek na myšlení, aneb kdo nechce vědět, co je člověk, ten ať klidně zůstane doma Uwe  Ladwig
14. 5. 2007 Účelová taškařice mladých sociální demokratů a stále stejná policie Dalibor "Exx" Záhora
14. 5. 2007 Vybráno z Melancholických procházek Ivan  Blatný
14. 5. 2007 Britská zbrojovka BAE bude vyšetřována kvůli podezření z korupce i v USA
14. 5. 2007 Konec básníků v Čechách Jan  Čulík
14. 5. 2007 Jak básníci neztrácejí naději Jan  Čulík
13. 5. 2007 Klíčové informace ze spisu Krejčíř si nechal "ukrást z auta" státní zástupce Štěpán  Kotrba
14. 5. 2007 BBC si také vsadila na povrchní koketování s Ježíšovým odkazem? Miloš  Dokulil
13. 5. 2007 Jan Potůček a J.X. Doležal aktivisty aneb všichni policajti jsou stejní... Štěpán  Kotrba
14. 5. 2007 Obři z písku Václav  Dušek
13. 5. 2007 Rodičovství jako oběť pro celou společnost Štěpán  Kotrba
14. 5. 2007 Vzepřít se vnějším tlakům není snadné Jiří  Míka
13. 5. 2007 Gordon Brown: Nová politika pro Británii?
12. 5. 2007 Topolánek: "Žádnou pozitivní diskriminaci!"
13. 5. 2007 Plaváček Mojžíš a právo postavit se na odpor Zdeněk  Bárta
13. 5. 2007 O kvalitě zpravodajství aneb milión, statisíce, stotisíc, desetitisíce nebo tisíce demonstrantů
12. 5. 2007 Saúdská Arábie uzavřela kanadský stánek, protože hosteskami byly ženy Miloš  Kaláb
12. 5. 2007 Protest občanů -- první úspěch Milan  Valach
12. 5. 2007 Proč mladí nevolí
11. 5. 2007 Markéta a ostatní Zdeněk  Bárta
11. 5. 2007 Uč se synu moudrým býti Ladislav  Žák
4. 5. 2007 Hospodaření OSBL za duben 2007
22. 11. 2003 Adresy redakce