14. 5. 2007
Monitor Jana PaulaPlastinace alias Jerky, aneb co nám zbylo z Indiánů...? |
Kdesi jsem se dočetl toto, že: "Vysoušení je jedna z nejstarších a nejoblíbenějších metod úpravy jídla. Už ve starověkém Egyptě to byla jediná cesta, jak uchovat maso, ovoce a ostatní v sušeném stavu. Nejvíce však využívali tuto metodu Indiáni, kteří sušili maso na kamenech na slunci bez jakékoli jiné přípravy. Postupem času osídlováním kontinentu ( a vyhubením indiánů, pozn.autora), později vynaleznutím elektrické energie si lidé mohli uchovávat potraviny v chladicích boxech. Jerky' v současné době přechází do kategorie pochutin jako jsou bramborové lupínky, pražené oříšky a ostatní. S tím rozdílem, že je nejenom chutné, ale i zdravé a výživné. Požití 25g balení hovězího Jerky nahrazuje požití 60g hovězího steaku se všemi prospěšnými nutričními hodnotami". Nevím, co může nahradit výstava těm, kteří ji navštíví, každopádně ne vysychající kůru mozkovou, pak jde, pane Radku Mikulo, jen těžko, aby česká Policie aplikovala nějaké právo...Prostě jednou sežereme sami sebe...Yellow Submarine...we are jerky! |