17. 7. 2002
RSS backend
PDA verze
Čtěte Britské listy speciálně upravené pro vaše mobilní telefony a PDA
Reklama
Reklama
Celé vydání
Archiv vydání
Původní archiv

Autoři

Vzkaz redakci

OSBL
Tiráž

Britské listy

http://www.blisty.cz/
ISSN 1213-1792

Šéfredaktor:

Jan Čulík

Redaktor:

Karel Dolejší

Správa:

Michal Panoch, Jan Panoch

Grafický návrh:

Štěpán Kotrba

ISSN 1213-1792
deník o všem, o čem se v České republice příliš nemluví
17. 7. 2002

Poděkování nejvlivnější političky

Chtěla bych Vám poděkovat za to, že jsem tady. Bezesporu jsem nejvlivnější političkou, a to po mnoho desetiletí. Také si své nejvěrnější zajišťuji už mezi školní mládeží a nejvíce svých voličů naleznu už do 15 let jejich věku. Výjimkou nejsou ani dvanáctiletí fandové, kteří by se mnou nejraději vydrželi celý život, což ovšem bohužel nejde.

Nejvíce mých příznivců mám u lidí v produktivním věku a tak mě velmi těší, že přes varování Světové banky, že má kariéra může v roce 2030 být příčinou celosvětové hospodářské krize, se dále mohu těšit Vaši přízni, jenže něco se ale chystá... proto i můj dopis.

Nebudu lhát, nejsem žádný anděl, jen u Vás v České republice, odkud Vám píši zabiji ročně 22 000 osob a to většinou po předchozím utrpení a ještě mi za to dobře zaplatí! Nevěříte?

Nechci se chlubit, ale vytvořím 30% nádorů ve všech lidských tělech, a to zdaleka nejen u svých příznivců!

Vím přitom, že 80% z Vás, kteří mému kouzlu už docela propadli, by se se mnou okamžitě rozešli...., kdyby ovšem mohli, jenže má přitažlivost je silnější. Přiznávám, že právě proto získávám příznivce mezi mladými.

Zdálo by se, že mám opravdu špinavé svědomí, ale nikdo se mnou nic nezmůže, tedy kromě politiků a novinářů. Mezi těmi mám ale nejvíce dlužníků! nevěříte?

Jak jinak by mi mohly projít mé odpisy? Odpusťte, ale to je nutná daň mých obdivovatelů. Ročně jich zabiji 4 000 000, ano čtyři miliony obyvatel Země, a přesto jsem v každých potravinách u pokladny vystavená a k mání, nikdo mě nemůže minout.

A nevěřili byste kolik režisérů a herců točí filmy o správných postojích a hodnotách za mé peníze. Ph! Kolik jich se mnou rádo zapózuje, když jim bokem dám něco do kapsy. Kolik politiků a mocných, kteří přísahají službě na ochranu lidského zdraví do mne investuje, kolik si ke mně uložili peněz! Mé akcie jsou po desetiletí jednou z nejjistějších investicí.. Až teď se to má změnit. Jenže ne díky nepřátelům, ale přátelům a to je děsivé! Pomozte. Nebuďte zbabělí, prosím, vždyť spolu žijeme už roky a něco přece vydržíte?

Vždyť jenom v Evropské unii ročně usmrtím 548 000 lidí, jen podle Vašich výzkumů! Ale nevěřte těm číslům! Jsem si jistá, že jsou ve skutečnosti mnohem vyšší. A ubližuje mi tam někdo? Vůbec ne, naopak se dělají programy, aby na mě měli ti chudší z Vás! To je ohleduplnost přece..

Pravda, pár atentátů, co atentátů, řekněme nepříjemností, to už jste na mě také zkusili. Musím přiznat, že v Norsku, Finsku, Kanadě a na Novém Zélandu, kde jste přitom jen omezili mou reklamu, jste mi řádné znepříjemnili život a odebrali až 30% příznivců. Jenže mám dlouhý prst.... Nevěříte?

Podle Vašich výzkumů jednoho z tisíce dvacetiletých lidí zabije vrah, šest zemře při automobilové nehodě (a tu mívám nezřídka taky na svědomí já), no, ale Já sama z toho tisíce zabiji dříve či později polovinu a to už jsou slušná čísla.. Navíc zabiju více kojenců než všechny nehody v mateřství dohromady. A to mě ještě ani pořádně neznají!

Přitom se podívejte na libovolné televizní zpravodajství, u každé nehody jsou, všude tvrdí, že jim jde o Vaše životy! A přitom já? Pokud si o to sama neřeknu, se do vysílání prakticky nedostanu!

Zabijete jednoho a jsou Vás plné noviny! Kdejaký úchylka má přede mnou přednost. Zabila jsem víc než všechny války, nemoci i teroristické útoky dohromady, na příští tisíciletí mám naplánovanou miliardu a skoro nepamatuji, že by za mnou někdo z politiků, či novinářů přišel bez pozvání. Jen tak, zeptat se jak to dělám..

Podívat se, jak se vyrábím, zeptat se vlivných i obyčejných, proč si u mě spoří? Zeptat se, jak těžko si udržují své místo na výsluní. I svého tiskového mluvčího jsem si našla sama. A musela jsem mu zaplatit. Všude si musím platit, aby se o mě psalo, a stojí mě to už opravdu mnoho.

Přitom pracuji velmi sofistikovaně, kam se ostatní hrabou? Pracuji asi ze 4 000 chemickými látkami a mezi nimi jsou i takové perly jako:

DDT, Vinyl Chloride, Cadmium, Polonium - 210, Cadmium, Hydrogen Cyanide.....

A nikdo se nepřijde podívat!

Vyrábí mě statisíce lidských rukou, zkoumají mne tisíce vědců, ale to si platím sama!

Těch pár studií, co se na mě udělalo, bez jakéhokoliv opravdového poznání mě, ze státních peněz? Z a n e d b a t e l n é !

Nějaká úcta, vůbec nic! Jako bych ani neexistovala. A přitom na mých obětech sama provádím výzkumy v oblasti rakoviny, které se prý všichni tolik bojí. Dokonce vlastním laboratoře na výzkum rakoviny. Kdo taky jiný? Už by měl v civilizovaném světě zkoumat rakovinu než tvůrce? Jenže mí distributoři mě chtějí postupně zakázat.

Přitom já jsem je dostala k moci. Jsem nejvlivnější politik, jaký se kdy narodil, tak už si snad zasloužím i nějaký ten neplacený prostor v médiích!?

Vždyť já vím co na mě chystají..Brzy, pokud něco neuděláte, tak za nejvýše deset, dvacet let mne pustí k vodě a budou Vám dál vládnout beze mne. Kdo jim ale sežene peníze?

Budou se tvářit jako, že jsem jim vůbec nepomáhala a taktně pomlčí o těch bilionech, co jsem vydělala, které už jsou často reinvestovány mimo můj dohled. A kdyby jste viděli kam mé peníze investují?

I státy peníze z mé činnosti berou do zdravotnických programů. Aby také ne, vždyť jim plním nemocnice ze 34% a to celosvětově. Ale přeci jsem nezabila miliardy lidí kvůli tomu, abych zachránila pár tisíc? Je to nespravedlivé! A nevkusné! Přece nebýt mě, tak ty přístroje a léky můžete vyhodit. Ne všechny, ale říká se, že kvůli mně je více než třicet procent veškeré světové zdravotní vybavenosti. A to se nemluví o dědičnosti! Už mě nebaví ten dvojaký postoj a nedocenění mé práce!

Jenže já vím co chystají mí distributoři, politici, novináři a to nejsem paranoidní!

Až si najdou lepší kšeft, sami mě potichu a nenápadně uklidí a ještě si rozdají ceny za to, že pomohli světovému zdraví. Přitom já platím ty týmy, které nyní v mých pracovnách počítají, kdy bude nutno odejít ze scény.

Jen tak! Bez poděkování! Za službu nejvěrnější a nejvlivnější političky?

Ta doba už přichází. Vždyť už teď mě chtějí vyhnat z některých teritorií. Sice mám pod rukou Asii a rozvojové země, ale cítím, že přijde má labutí píseň. Pár desítek let a Ti, pokud mi nepomůžete, co mě posadili na trůn, budou opěvování za to, že mě postupně vyženou ze scény! Pomožte prosím! Napište, natočte o mě pravdu, že světu vládnu já a nikoliv lidi, které dosadím do jejich křesel. Kde by řada z nich vzala na své kampaně, kdo jim drží pod palcem tisk, televizi?

Kdo jim platí za to, aby nikdo ani nezapochyboval, že jsem na světě legálně. Já! A oni mě teď budou říkat pandemie!?

Plním státní rozpočty všech zemí nevídanými částkami, plním kapsy známých osobností za to, že se se mnou ukážou, není filmu, abych tam nehrála přinejmenším vedlejší roli a oni mě chtějí hodit přes palubu. Oni to dokážou, ale co Vy?

Copak Vás opravdu nezajímám? Dostanu každé Vaše páté dítě a dřív nebo později ho zahubím. Za dobu, co čtete mé prohlášení, jsem zabila dobře pár tisíc lidí...a Vy se mě nezastanete, když mě chtějí vystěhovat přísnými zákony do vyhrazených prostor, jako by moji přívrženci byli nějací druhořadí občané!

To je přeci diskriminace!

Kdy už přijde nějaký novinář nebo politik do mých výroben, aby o mě opravdu něco řekl?

Zatím si ke mně každý chodí jen pro peníze, nebo pro nějaký ten suvenýr, často i mne si doslova odnáší po kusech....

Copak se nenajde jediný novinář, nebo politik, který by se o mne opravdu zajímal?

Zajímejte se o mě prosím, než mě zakážou. Politikům jde jen o to, aby na mne lidé měli, a abych se k mým příznivcům včas dostala. Přitom od druhé světové války jsem neměla jediný vážnější výkyv v dodávce, jsem u pokladny snad každého obchodu.

Nepotřebuji už větší servis. Chci, abyste mne pochopili. Že to nedělám ráda, ale musím!

Některé použité zdroje:

Bílá kniha kouření
Koalice proti tabáku
Archives of Pediatrics and Adolescent Medicine ( July, 1997)
EPA Risk Assessment on Environmental Tobacco Smoke (1993)
Difranza & Lew. (1996, April)
Pediatrics.- Parents smoking kills kids, study says. (1997, July 15)
The Monterey County Herald , p. A3.- Woods, M. (1998, June 3)
Cigarette Risk to Babies Higher - 10 Year Study Urges Sterner Warnings to Pregnant Women
The Post-Gazette
Ministerstvo Zdravotnictví ČR a další...

                 
Obsah vydání       17. 7. 2002
17. 7. 2002 USA chtějí využívat každého 24. občana jako dobrovolného informátora policie
17. 7. 2002 Prezident Bush má potíže se svým pochybným prodejem akcií
17. 7. 2002 Fisk: Ani vůči extremistům bychom se neměli vzdávat civilizovaných hodnot
16. 7. 2002 Soud: Policisté překračující svou pravomoc nepožívají ochrany veřejného činitele Štěpán  Kotrba, Jaroslav  Štemberk
17. 7. 2002 Vysoká úroveň České pošty Jan  Čulík
17. 7. 2002 Účel světí prostředky Pavel  Bráborec
17. 7. 2002 Poděkování nejvlivnější političky Martin  Škapík
17. 7. 2002 O smyslu politiky a o smyslu reklamy Michal  Rusek
16. 7. 2002 Koniec živnosti "plodenie detí" ? Lubomír  Sedláčik
16. 7. 2002 Velká Británie: spravedlnost v konfliktu se svobodou projevu
17. 7. 2002 Atentátník patřil k extrémní pravici
17. 7. 2002 Začala bitva o Štěpánka Štěpán  Kotrba
17. 7. 2002 Demokratický požadavek...
15. 7. 2002 Monitor Jana Paula: Média v otázce veřejné služby selhávají Jan  Paul
16. 7. 2002 Analýza volebního "neúspěchu" ODS zpracována. Proč? Josef  Trnka
16. 7. 2002 Pyšná princezna ODS aneb Pohádka bez dobrého konce Michal  Kubíček
17. 6. 2002 Byl zprovozněn seznam článků podle autorů
9. 7. 2002 Vyhledávání v Britských listech
17. 7. 2002 Dočasná nefunkčnost galerií a staršího archívu
14. 5. 2002 Britské listy hledají nové spolupracovníky

Redakční výběr nejzajímavějších článků z poslední doby RSS 2.0      Historie >
17. 7. 2002 O smyslu politiky a o smyslu reklamy Michal  Rusek
17. 7. 2002 Poděkování nejvlivnější političky Martin  Škapík
17. 7. 2002 Účel světí prostředky Pavel  Bráborec
17. 7. 2002 Fisk: Ani vůči extremistům bychom se neměli vzdávat civilizovaných hodnot   
17. 7. 2002 USA chtějí využívat každého 24. občana jako dobrovolného informátora policie   
17. 7. 2002 Prezident Bush má potíže se svým pochybným prodejem akcií   
16. 7. 2002 Soud: Policisté překračující svou pravomoc nepožívají ochrany veřejného činitele Štěpán  Kotrba, Jaroslav Štemberk
15. 7. 2002 Pokus o atentát na prezidenta Chiraca Josef  Brož
15. 7. 2002 Monitor Jana Paula: Názor Oldřicha Doskočila na umístění Zoubkova pomníku Lidové noviny nepřipustily Jan  Paul
15. 7. 2002 Na rozdíl od utopií jsou heterotopie reálnými místy Oldřich  Doskočil
15. 7. 2002 "Vnější kontaktní zateplovací systémy" - ano, či ne? Jiří  Šmikmátor
15. 7. 2002 "BL podvracejí naše názory, takže jejich šéfredaktor musí být podvodník" Jan  Čulík
12. 7. 2002 Nejvyšší pravda   
12. 7. 2002 Lalage Bown: Usilujme ve školství o rovnost příležitostí   

Léková politika, zdravotnictví RSS 2.0      Historie >
17. 7. 2002 Poděkování nejvlivnější političky Martin  Škapík
28. 1. 2002 Jaké léky nám předepisují lékaři - a proč?