Jak se stát dlužníkem snadno a rychle. Tentokrát pomocí GE banky

11. 2. 2010 / Petr Wagner

Kdysi jsem měl několik hodin jeden den v týdnu privátní praxi. Protože byla nutnost pro vyúčtování zdravotních pojišťoven mít účet, založil jsem jeden u tehdejší Agrobanky. Šel čas a já se těch pár hodin vzdal pro zaneprázdněnost. Na účtu v té době bylo asi čtyři a půl tisíce korun. Účet jsem nechal být. Třeba by se někdy mohl hodit. Bylo to někdy v roce 1997.

Víceméně náhodou se ke mně dostal výpis z banky tentokrát již z GE Money Bank poslaný na adresu mého trvalého bydliště, kde ovšem nebydlím 19 let.

A ejhle, překvapení.

Na účtu je dluh devatenáct a půl tisíce. Za bankovní výpisy a úrok za nepovolený debetní zůstatek: ten si banka vyrobila sama posíláním zpoplatněných měsíčních bankovních výpisů a vedením "spícího" účtu.

Takže celkem mne banka připraví o mých 4,5 tisíce + 19,5 tisíce = 24 tisíc korun českých. Za to, že jsem jim nechal volně k dispozici peníze a nic od nich nechtěl a o jejich existenci se dozvěděl víceméně náhodou. Koupili totiž tu odluženou část Agrobanky. Takže přátelé, pokud chcete přijít o peníze, nechoďte do herny či obchodu.

Navštivte banku. Banka Vás o ně připraví mnohem lépe, sofistikovaněji a zcela bez Vaší námahy.V mém případě tu, která Vašim velkým plánům ukáže směr.....

Vytisknout

Obsah vydání | Čtvrtek 11.2. 2010