BRITÁNIE:

Všechny telefonní hovory, emaily i přístupy k internetu bude vláda archivovat

10. 11. 2009

Každý telefonní rozhovor, email i každý přístup k individuálním internetovým stránkám bude v databázích britské vlády archivován po dobu jednoho roku.

Všechny telekomunikační firmy a poskytovatelé internetových služeb budou muset podle zákona archivovat osobní komunikace všech svých zákazníků a informace o tom, koho jejich zákazníci kdy kontaktovali a jaké internetové stránky kdy navštívili.

Navzdory rostoucí opozici proti stále sílícímu dohledu nad občany v Británii dostane 653 státních organizací právo přístupu k těmto důvěrných informacím. Mezi nimi bude policie, komunální úřady, regulační úřad pro finanční transakce, záchranná služba, hasiči a dokonce i správci věznic.

Pro přístup k těmto důvěrným informacím nebude zapotřebí soudního příkazu, ale bude stačit, aby přístup schválil vysoký policejní důstojník, anebo ekvivalent zástupce vedoucího oddělení v místním komunálním úřadu.

Soukromým firmám, které budou nuceny archivovat tato data, budou uhrazeny jejich náklady, a to částkou 2 miliard liber za 10 let.

Podrobnosti v angličtině ZDE

Vytisknout

Obsah vydání | Úterý 10.11. 2009