10. 7. 2008
RSS backend
PDA verze
Čtěte Britské listy speciálně upravené pro vaše mobilní telefony a PDA
Reklama
Reklama
Celé vydání
Archiv vydání
Původní archiv

Autoři

Vzkaz redakci

OSBL
Tiráž

Britské listy

http://www.blisty.cz/
ISSN 1213-1792

Šéfredaktor:

Jan Čulík

Redaktor:

Karel Dolejší

Správa:

Michal Panoch, Jan Panoch

Grafický návrh:

Štěpán Kotrba

ISSN 1213-1792
deník o všem, o čem se v České republice příliš nemluví
10. 7. 2008

Jak zabít nudu při okurkové sezóně

Naši biotronici zkoumali pohyb chodců na Václaváku. Určovali zde negativní a pozitivní zóny, a hledali posvátná místa, kde by se případně nalézaly nějaké duchovní či zlaté poklady. Snímali pohyb chodců kamerou a když záznam zrychlili, vyjevily se jim silokřivky chodců, které vymezovaly hledaná místa.

Kupodivu zjistili, že negativními zónami pro chodce jsou na Václavském náměstí silniční komunikace, kdežto pozitivními jsou chodníky. Když se vypravili na posvátné lokality, kterým se chodci jdoucí po chodníku tak pečlivě vyhýbali, aby posoudili, zda zde nejsou nějaké klenoty, přišli na to, že zde leží neuklizené psí výkaly. Není divu, neboť psi a všechna zvířat jsou značně citlivější, než všichni psychotronici, Sisyfové, senzibilové, senzidebilové a občané obecní.

Domácí zvířata si například vyhledávají venku či doma různá vhodná místa, která svědčí jejich zdraví, fyzické i duševní pohodě. Kočka si nelehne na rozpálenou plotnu nebo na otevřené WC, neboť jsou to místa negativní energie. A skutečně, pragmatičtí vědci potvrzují, že v prvním případě by se spálila a ve druhém by spadla do záchodu.

Pes zase nejraději zvedá nohu, aby mohl močit na rozích ulic. Zde jsou kříže nejfrekventovanější energie, a také zřejmě dobrý výhled za roh. Potvrzují to i pouliční lupiči, kteří jsou nevzdělaní a trpí živočišností, takže mají k citlivosti zvířat velmi blízko, a proto čekávají s obuškem nejraději za rohem ulice.

My ovšem na takové věci potřebujeme odborníky s diplomem nebo virgulí, kteří by nám tyto jevy určili a vysvětlili. Jinak by se naše dušička a logika zhroutila, a my s ní. Zavírejte poklopy na WC, pochází odtud zlá a zákeřná síla!

Velké oblibě dnes dochází také čínské feng šui. Číňané nám radí, jak máme podle čínských způsobů bydlet v Čechách. Doma se jim bydlí špatně, a tak si zřejmě připravují půdu pod nohama u nás. Je jich tu pomalu jako máku. Čeští zasvěcenci tohoto umění vám například sdělí, že není vhodné dávat stůl před okno, nebo před dveře, neboť by tudy nemohla proudit energie. Je to pozoruhodný poznatek, na který naši bytoví architekti dosud nepřišli, neboť stůl v těchto zónách překáží a nedá se kvůli němu chodit k oknu, nebo procházet dveřmi.

Konzumnímu zájmu se též těší kameny - drahé i ty zpropadené. Ony vzácné nestačí hledači, hlodavci a jiní hladovci dolovat. Je samé ovšem nijak magicky neuspokojují a tak je raději mění za peníze. Tyto, jak víme, mají zaručeně ten nejlepší vliv na naše zdraví a všeobecnou pohodu. Kam se na ně hrabe všechna esoterika, magie, biotronika a šarlatánství! Zpropadené bludné kameny však sužují náš život na silnicích, v zubech, ledvinách, močovém měchýři, a nejvíce v naší mysli.

Dnes vás prostě nikdo nenaštve, ale pouze na vás pošle negativní energii. Musíte jít potom do kroužku citlivců a dát se dohromady společně vytvářenými pozitivními duchovními vibracemi. Nejlepší je, sehnat si nějakého mistra, který by vám říkal, co si máte myslet, co máte jíst, co máte dělat a jak máte žít a chodit na záchod. Hlavně, aby vám neřekl, jak na všechno správně přijít sám. Jako by těch přikázání, mravů, pravidel, předpisů a zákonů naše občanská společnost již nevyprodukovala tolik, že se pod tou duchnou, která smrdí největší duchařinou, nedá již vůbec ani dýchat.

Jeden můj známý jedl několik let v městském parku kořínky. Když si mistrovi stěžoval, že ho bolí žaludek a že má stále chuť na jídlo, tento mu jasnozřivě sdělil, že dosud trpí chuťovou rozmařilostí. To by jej nenapadlo. Svému hladu nevěřil, a tak vynechal i ty kořínky. Pokud dosud nezemřel, tak jistě není mezi námi, ale v anatomickém ústavu, kde má pracovní úvazek na předvádění své kostry.

Jiný můj známý, šel za věhlasným léčitelem a biotronikem, který prodává na českém trhu své léčivé směsi a koření. Tento mu sdělil, že musí přestat kouřit. Rada to byla dobrá, pouze můj známý byl celoživotní nekuřák. Přesto se tou návštěvou vyléčil - z blbosti.

Bůh zřejmě ve své nedokonalosti zapomněl při stvoření Adama potetovat jeho kůži a propíchat ji cvočky, závlačkami, podložkami, hřebíky a jehlami. Zapomněl mu na krk, ruce a nohy přivázat různé tkaničky, náhrdelníky, růžence, amulety, talismany, škapulíře, zářiče štěstí, nosiče zdraví a odpuzovače proti uhranutí lidmi a jiným hmyzem. Což vše funguje, jen když vám to sdělí druzí.

S duchovní literaturou se roztrhnul pytel, množství knih převyšuje i nabídku publikací o fašismu a vaření. Pro vyvolené je povinná návštěva duchovních seancí, workshopů a kroužků. Co se tam nebo v knihách nedoví, to neví.

Takový zasvěcenec potom leze svému okolí bezostyšně na nervy a s očima navrch hlavy vás pronásleduje vyprávěním svých duchovních pocitů, zážitků, a hlavně myšlenek a poznatků, které mu sdělili druzí v knihách nebo osobně. Sám by na nic podobného nikdy nepřišel, stejně jako v občanském životě nikdy nepřišel na to, kde vlastně žije a co je to ten reálný socializmus nebo demokracie. A na to je on sám vlastně zač, ačkoliv "poznání sebe" dnes jen kvete, nepřijde již vůbec nikdy.

Pravý duchovní zasvěcenec na svoji spásu nesmí litovat peníze, místo "vole" používá jméno svého mistra, a sužuje jako ovád či doživotní pubescent názvem toho nebohého kastrovaného zvířete své ubohé a zoufající okolí. Musíte soutěžit o to, kdo se dostane mezi vyvolené či vyvolané, kterých je tak málo, že žádná spása světa se kvůli nim vůbec nevyplatí. Bůh zřejmě nepřišel na to, že jinak než pod pohrůžkou konce světa nejsme schopni se nijak polepšit a dělat dobrotu.

Dobrá rada na závěr: Pokud se chcete věnovat askezi, nejlepší jsou peníze. Kvůli nim si dokážete snadno odřeknout úplně všechno -- lásku, nenávist, soucit, krutost, radost, žalost, ale i čistý nebo špinavý vzduch, vodu, zemi i duši. A pokud vám ty peníze neseberou zloději na ulici, v bance, ve vládě nebo doma, tak smrt vás jich zbaví nakonec zcela určitě. Pak budete mít pak vyhráno. Peníze a ekonomika vám vezmou stoprocentně všechnu chuť k životu, dokonce i k tomu záhrobnímu. Jiná řehole není vůbec nutná. Stačí se jen oddávat demokracii. Nudit se určitě nebudete -- a to nejen při okurkové sezóně.

                 
Obsah vydání       10. 7. 2008
10. 7. 2008 Bushka versus stát: Poloviční vítězství snaživého primitiva Štěpán  Kotrba
10. 7. 2008 Katyň - film o ideologiích, které zešílely Jan  Čulík
10. 7. 2008 "Speciální schopnosti" raket Šaháb Štěpán  Kotrba
10. 7. 2008 Martin Bursík: Kvůli rozporům ve Straně zelených chci uspořádat sjezd
10. 7. 2008 Je možné změnit názor na radar? Jan  Burian
10. 7. 2008 Jak láká stoka Ema  Čulík
10. 7. 2008 The attraction of the gutter Ema  Čulík
9. 7. 2008 Film není mrtvý. A mrtvý není ani formát VHS Ema  Čulík
9. 7. 2008 Film's not dead. And neither is VHS Ema  Čulík
9. 7. 2008 Západ zjišťuje, že na třetí svět nemá Jan  Čulík
9. 7. 2008 Karamazovi: Profesionální záznam divadelní inscenace Jan  Čulík
10. 7. 2008 O dobru proti nadzlu Ondřej  Slačálek
9. 7. 2008 Pro světový mír není nebezpečnější program Vojtěch  Filip
9. 7. 2008 Missile defense deal Štěpán  Kotrba
9. 7. 2008 Spolčení burzovních hlupců Petr  Baubín
10. 7. 2008 První ze čtyř žalob Ligy v případu CzechTek uspěla
9. 7. 2008 Zrození politika je smrtí šaška Bohumil  Kartous
9. 7. 2008 Martin Bursík věří protiraketovému štítu více než americký Kongres Ivan  Větvička
9. 7. 2008 Nesmyslné stíhání Libuše Bryndové za samoléčbu konopím Anna  Čurdová
10. 7. 2008 Klystýr, nebo kůrovec? Hynek  Hlavenka
10. 7. 2008 Jak zabít nudu při okurkové sezóně Wenzel  Lischka
9. 7. 2008 Mám doma...?!? Ladislav  Žák
9. 7. 2008 Demokracie vs. bezpečnost? Ladislav  Žák
9. 7. 2008 Stydím se za představitele své země Pavel  Novotný
9. 7. 2008 Jdi a otevři dveře...aspoň průvan bude
9. 7. 2008 8.7. 2008 = Den hanby Miroslav  Pořízek
7. 7. 2008 Ženy v ČR asi už brzo udělají revoluci, zatím točí velmi dobré filmy Jan  Čulík
8. 7. 2008 Vorlův Gympl: Jak film vyjadřuje všeobecnou občanskou nespokojenost v České republice Jan  Čulík
8. 7. 2008 Hřebejkův Medvídek: dobře napsaný, zábavný scénář bez hlubšího záběru Jan  Čulík
8. 7. 2008 Hrůza! Ema  Čulík
8. 7. 2008 The Horror! Ema  Čulík
10. 7. 2008 I to je blues   holger
8. 7. 2008 Společně proti základně Jan  Keller, Oskar  Krejčí, Rudolf  Převrátil, Michael  Marčák, Jiří  Maštálka, Kateřina  Konečná, Jan  Neoral
6. 6. 2008 Hospodaření OSBL za květen 2008