24. 4. 2008
Proč trpí lidi v ČR rakovinouPaní Grossmanová se ptá, jak je možné, že zaujímáme v Evropě přední místa v onemocnění... Bohužel, v České republice se většina lidí stravuje nezdravě a jejich strava je založená na masných a mléčných výrobcích, které, pokud konzumovány ve velkém množství, mohou způsobovat některá civilizační onemocnění včetně rakoviny. Zatímco zelenina, ovoce a celozrnné potraviny jsou jaksi odsunuty na úplný okraj talíře, lidé konzumují několikrát denně potraviny, které postrádají vlákninu, vitamíny, antioxidanty a další důležité látky, píše René Schwarz: Zde přikládám odkazy na vědecké studie: |
Děti, které konzumují vysoká množství mléčných produktů, mohou mít jako dospělí větší riziko vzniku kolorektálního karcinomu. ZDE Konzumace červeného masa zvyšuje riziko onemocnění rakovinou prsu. ZDE Grilované kuře může způsobit rakovinu ZDE Méně masa méně rakoviny plic. ZDE
Pokud umíte anglicky, prostudujte si stránky organizace s názvem Komise lékařů pro zodpovědnou medicínu, sdružující vice než 5000 lékařů a vědců, a která se zabývá vlivem stravy na lidské zdraví vice než 20 let. www.pcrm.org. |