26. 6. 2007
RSS backend
PDA verze
Čtěte Britské listy speciálně upravené pro vaše mobilní telefony a PDA
Reklama
Reklama
Celé vydání
Archiv vydání
Původní archiv

Autoři

Vzkaz redakci

OSBL
Tiráž

Britské listy

http://www.blisty.cz/
ISSN 1213-1792

Šéfredaktor:

Jan Čulík

Redaktor:

Karel Dolejší

Správa:

Michal Panoch, Jan Panoch

Grafický návrh:

Štěpán Kotrba

ISSN 1213-1792
deník o všem, o čem se v České republice příliš nemluví
26. 6. 2007

Průmyslové vyvražďování ptáků je správné

(Zpráva z Negativní strany)

Na poslední schůzi Přípravného výboru Negativní strany v restauraci "Na pěkné vyhlídce" jsme probírali závažná témata, která nyní hýbou naší vzrušenou společnosti (radar, ptačí chřipka, klíšťata, politické ochlazování globálního oteplování, vedra a přívalové deště, nová přítelkyně jistého herce atd.... a narození mláděte v ZOO). Rozhodli jsme se loajálně přispět k uklidnění společnosti, zejména v ohledu vyvražďování ptáků, protože kolem nich je momentálně největší rozruch. Níže uvádím zkrácenou zprávu za našeho jednání.

Průmyslové hospodaření s rostlinami, hmyzem, rybami, ptáky, zvířaty a lidmi má v naší euroatlantické kultuře velkou tradici. Kdo by neznal polní lány, lesní monokultury, agregované včelí úly, chovy akvarijních i sladkovodních ryb, drůbežárny, kravíny, výkrmny a koncentrační tábory?

Industrializace pronikla prakticky všude, zasáhla celou biosféru, pevniny, oceány i atmosféru. Proniká pod povrch Země, na oběžnou dráhu a dokonce se hrabe i na Měsíc, na Marz a až někam hluboko a hluboko do Vesmíru. Totálnímu zprůmyslování veškeré planety a Vesmíru se nelze ubránit. Budí to zlostné rozhořčení z nejvyšších míst. Prostí občané přece nemohou odpovědně posoudit, co je pro ně dobré. Musí to za ně učinit jejich chytří zástupci a vládci. Přece někdo nebude schvalovat svoji smrt, i když je pro něj objektivně dobrá?

Život je přece krásný a skýtá mnoho úžasných a skvělých požitků, které nás činí úžasnými a skvělými. Viděli jste již ten nový seriál o záchranářích? Nebo ten o lékařích? A co ten o policistech? Na trhu je zrovna skvělá čokoládová tyčinka. Tu musíte mít! A kdo by ty drobné, umělé a průmyslově vyráběné požitky na úkor přežití planety a lidstva občanům nepřál, ten je zlý terorista.

Pokud se doslechneme, že někdy někde průmyslově zemřeli (na různé hladomory a mory) nebo byli průmyslově vyvražděni občané jiné národnosti, vyznání, státu či zřízení po stovkách, tisícovkách nebo po milionech, tak to s námi nehne zdaleka tak, jako když se doslechneme, že na ulici v našem městě zabili jednoho jediného člověka.

Tím jedním člověkem bychom, na potvoru, mohli být zrovna my, kdežto těmi miliony, tisíci či stovkami vyvražděných přece nikoliv. To proto, že poctivě posloucháme průmyslová média, průmyslovou konzumní propagandu a politickou průmyslovou reklamu.

V loterii, které se zúčastnilo 6.000.000 sázejících občanů, je tento měsíc šance na výhru 24.000.000,- Kč. Tím výhercem můžete být zrovna Vy, jeden jediný občan. Neváhejte a běžte si raději ještě jednou všichni před slosováním rychle vsadit! (Těch 5.999.999,- ostatních občanů Vás nemusí zajímat. Dobře jim tak, že nevyhrají. Vždyť mohli hrát lépe, ne? Je to přece jejich svobodná volba! Mohli se přece bez jakéhokoliv nátlaku svobodně rozhodnout. Nikdo je nenutil. Máme přece demokracii, volný trh a můžeme cestovat.)

Nemůžeme za to, že se chováme a myslíme průmyslově. Jsme tak totiž duševně průmyslově zpracováváni a naprogramováváni. Máme pouze průmyslově vyrobené názory. Naše mysl je průmyslový stroj. Dokonce i průmyslový konzumní soucit projevíme skanutím slzy a několika drobných do průmyslově organizované sbírky někde na ulici; a již musíme chvátat neboť bič industriálního stresu nám šlape na paty a my musíme honem neodbytně stihnout ještě nějaké sladké průmyslové požitky, kvůli kterým prý stojí za to virtuálně průmyslově žít.

Průmyslové vyvražďování benevolentně schvaluje především ten, kdo jej organizuje druhým. Budí to pochopitelně odpor u nechápající průmyslově vyvražďované masy tvorů. Je to důvodu, že tito nemají dostatek odborných informací, na základě kterých by se mohli rozhodnout správně. Potom by ty různé eradikace a holocausty jistě všichni schvalovali. Jenomže odborné informace mohou posoudit jen odborníci a nikoliv prostí hloupí občané. Navíc jsou mnohé odborné informace pochopitelně přísně tajné. Co by to bylo za pořádek, kdyby všechny informace byly přístupné?

Přípravný výbor Negativní strany se přesto na svém jednání rozhodl zveřejnit jednu závažnou tajnou informaci. Učinil tak potom, co se mimořádně uvolil zaplatit v restauraci "Na pěkné vyhlídce" účet za konzumaci a nezdrhnout bez zaplacení, jak má často v oblibě. Činí tak v zájmu uklidnění veřejnosti. Souhlasí s vyvražďováním zmíněných ptáků kvůli ptačí chřipce. Z jednoduchých důvodů.

Především je to šikovný důvod, neboť všichni průmyslově chovaní ptáci a pochopitelně všechny průmyslově chované organismy (včetně člověka), stejně jednou zemřou přirozenou smrtí - tak je to jedno. Ale toto nemá Přípravný výbor Negativní strany hlavně na mysli. Náhlá průmyslová smrt je hlediska sobectví milujících občanů výhodná, neboť jim ušetří jejich peníze za pohřeb, ale státní rozpočet na tom prodělá. Proto jest u občanů lepší postupné průmyslové umíraní, které příznivě působí na vzrůst industriální ekonomiky.

U průmyslově chovaných ptáků a jiných živočichů je však náhlé masové vyhlazování lepší. Je více humánní. Pomineme-li zájmy různých obchodních, konkurenčních a chemickolékařských koncernů, je tomu tak především z toho důvodu, že při očekávaném brzkém konci světa všichni živí tvorové stejně zemřou a navíc za hrozných útrap a zděšení. Živí budou závidět mrtvým. Kdo to stihne dříve, bude mít výhodu. Je tedy jejich předběžné vyhlazování soucitné a milosrdné. Televizní seriály je stejně nezajímají, tak nemají proč žít.

Ovšem u člověka je to jiná situace. Zvířata, ptáci, ryby, plazové, hmyz aj. nemají z konce světa pojem, tak pro ně nemá význam. Z hlediska člověka je však nanejvíce žádoucí, aby u závěrečného představení bylo co nejvíce diváků. Co by to bylo za konec světa, kdyby jej nikdo neviděl? Byl by zbytečný. Industriální chov a množení lidstva jsou tedy důležité proto, aby na konci světa byl přítomen maximální počet diváků (oficiální plán 9,5 mld. v roce 2030). Na ostatních živých tvorech vůbec nezáleží. Mohou být do té doby všichni snězeni a vyhubeni. Bude to tak pro ně lepší. Kdo by neměl rád zvířátka? I ten Hospodin si v Bibli jejich stvoření pochvaloval, kdežto u stvoření člověka se začal zlobit...

(Článek je virtuální kompilací zaručených průmyslových nesmyslů.)

                 
Obsah vydání       26. 6. 2007
26. 6. 2007 Britské střední vrstvy na pokraji revoluce
26. 6. 2007 Rovnost je definujícím rysem dobré společnosti
26. 6. 2007 Soudím, že islám musí být zničen Štefan  Švec
26. 6. 2007 Afrika odmítá americké plány na výstavbu velké vojenské základny
26. 6. 2007 Hodlá Klaus dezinformovat českou veřejnost záměrně?
26. 6. 2007 Kam až jsou Britské listy ochotny zajít?
26. 6. 2007 Petrof - díl druhý: nedostatek úpadku Ladislav  Žák
26. 6. 2007 Nedostatek hlav, aneb Vzdělanost není důležitá jen pro hospodářství, ale i pro ženitby chtivé muže Uwe  Ladwig
26. 6. 2007 Kam si můžete strčit to vaše UNESCO Štěpán  Kotrba
26. 6. 2007 Drážďanský most, souboj lobbistických skupin, nebo občanských iniciativ?
26. 6. 2007 Británie: Přívalové deště a záplavy
26. 6. 2007 Ústavní soud po čtrnácté Stanislav  Křeček
26. 6. 2007 Čertovský kousek Václav  Dušek
26. 6. 2007 Průmyslové vyvražďování ptáků je správné Wenzel  Lischka
26. 6. 2007 Zimní kouzlo SS Natallia  Sudliankova
25. 6. 2007 Když silní pomáhají slabým, činí nás to všechny silnějšími
25. 6. 2007 Kterak komunisté zase ovládli "státní" televizi Bohumil  Kartous
25. 6. 2007 Švýcaři budou muset odevzdat střelivo Richard  Seemann
25. 6. 2007 Iluze úplně apolitičnosti justice a bezpečnostního aparátu Zdeněk  Jemelík
25. 6. 2007 USA: Prezidentský úřad na prodej? Štěpán  Steiger
25. 6. 2007 Okénko do onkologického výzkumu: disulfiram Boris  Cvek
25. 6. 2007 Nedělní chvilka nejen poezie Josef  Vít
24. 6. 2007 Kde strávil Josef Mengele své poslední dny Fabiano  Golgo
4. 5. 2007 Hospodaření OSBL za duben 2007
22. 11. 2003 Adresy redakce