22. 3. 2007
RSS backend
PDA verze
Čtěte Britské listy speciálně upravené pro vaše mobilní telefony a PDA
Reklama
Reklama
Celé vydání
Archiv vydání
Původní archiv

Autoři

Vzkaz redakci

OSBL
Tiráž

Britské listy

http://www.blisty.cz/
ISSN 1213-1792

Šéfredaktor:

Jan Čulík

Redaktor:

Karel Dolejší

Správa:

Michal Panoch, Jan Panoch

Grafický návrh:

Štěpán Kotrba

ISSN 1213-1792
deník o všem, o čem se v České republice příliš nemluví
21. 3. 2007

Podlá bezcharakternost členů strany

Na poslední schůzi našeho Přípravného výboru Negativní strany se málem v hospodě strhla nehorázná rvačka. Vyšlo totiž najevo, že jeden z našich tří předsedů je bezcharakterní lump, lhář, udavač, donašeč a podvodník. Pěkně nás na minulé schůzi okradl a museli jsme za něj dokonce platit v hospodě i sekyru, kterou tam zanechal.

Naše ruce se již nebezpečně chápaly židlí a půllitrů, předurčených k rozpadu o hlavy spolustolovníků, když jsem své druhy ve zbrani požádal o menší posečkání, abych jim mohl přednést svůj projev, jehož hlavní body dále uvádím.

Pokud by totiž došlo ke rvačce neměl by můj projev přednášený všem rozpáleným a rozbitým hlavám vůbec žádný smysl. Po přednesení projevu se situace rázem uklidnila. Přiznali jsme si totiž, že jsme lumpové všichni a přestali jsme si hloupě hrát na to, že jsme nevinní a charakterní lidé.

Bezcharakternost je základní podmínkou členů naší Negativní strany. Členové naší strany jsou schopni všeho, jen když to vynáší. Budeme budovat demokracii nebo jakýkoliv jiný společenský neřád, jen když nám to přinese prospěch. Co bychom to nepřiznali? Nikdo od nás nemůže očekávat nic dobrého. Jestliže něco dobrého učiníme - třeba omylem - tak to bude pro všechny ostatní jenom výhoda, kterou oni ocení.

Členové ostatních pozitivistických stran si zásadně zakládají na charakteru -- např. zeleném, růžovém, rudém, hnědém, černém, gumovém atd. Rozebírají si tak charakterní a hloupé voliče podle jejich povah. Nakonec je stejně všichni všechny podvedou. My si na charakteru vůbec nezakládáme, a proto jednou získáme na svoji stranu voliče všechny.

My si nezakládáme na charakteru, neboť je to mimořádná hloupost. Člověk, který má charakter, je velmi snadno ovladatelný -- především tzv. bezcharakterními lumpy. Podobně tak, jako má svůj charakter oheň, který je díky tomu kontrolovatelný -- třeba pro hoření v kamnech.

Dobře víme, že nejlepší charakter je vůbec žádný charakter. Proto si na charakteru vůbec nezakládáme. Zakládání si na charakteru, upřímnosti a poctivosti - to je jeden z největších chytáků propagandistů a manipulátorů lidstva, pomocí kterého si hrají s lidmi jako s loutkami na provázku.

Povaha tvoří opěrný bod, pomocí kterého můžeme pohnout celým člověkem. Máme-li pevný bod můžeme přeci pohnout třeba i Zemí. Přinejmenším můžeme zemi pomocí lidí orat. Základem občanské svobody je tedy bezcharakternost. Není jistě sporu o tom, že se dnes čím dále tím více ve společnosti rozvíjí. Zatímco všichni ostatní považují ze svého pozitivního hlediska bezcharakternost za negativní jev (a my dobře víme, proč někteří tak činí), my ji z naší Negativní strany považujeme za pozitivní fenomén.

Takzvaný "bezcharakterní lump" je nesmyslným výrazem. Lump je charakterní. Má pozitivní povahu, proto konec konců nemůže být členem naší strany. Lump je aktivnější, než obyčejný občan. Není líný, přemýšlí a jedná, zatímco se poctivý občan pohodlně válí. Noční směny vymysleli a zavedli lumpové. Zatímco poslušní občané spí, oni pracují.

Až vyhrajeme volby, tak nebudou mít tzv. bezcharakterní lumpové vůbec žádnou šanci, protože všichni občané budou bezcharakterní. Jejich podlé snahy půjdou do prázdna -- vyjdou naprázdno. Jestli ovšem po našich volbách, které se uskuteční až po světové katastrofě, vůbec ještě nějací občané budou. Je však také docela možné, že zmizením charakteru zmizí ze světa i člověk a dokonce i bez utrpení a katastrofy.

Tak vlastně nevím, jestli nakonec nějaký charakter nepotřebujeme, jestliže chceme přežít v našem pozemském pekle nejapně vydávaném pozitivisty za nebe. Protože je však naše povaha velmi zarputilá (soudě podle toho, jak některým čtenářům se nyní otvírá kudla v kapse a jak skřípou zuby), nemusíme se vůbec bát, že by lidstvo nějak brzo zmizelo tohoto pozemského slzavého údolí - třeba někam do jiného světa.

Všichni politikové pozitivních stran slibují voličům vždy něco kladného, když je tito zvolí. Když je však voliči zvolí, tak jako občané vždy utřou hubu. My neslibujeme voličům zásadně nic. A pokud něco občanům dáme, tak napřed, předtím, než nás zvolí. Sprostě si je koupíme předem. Jakákoliv korupce bude legální. Je vlastně výměnným obchodem, kterým se zbavíme placení daní státnímu parazitovi.

My, členové Negativní strany už všichni dávno dobře víme, že jsme všichni vinní lumpové. Teď už jenom čekáme, až na to také přijdou klackovití puberťáci a vyloží také karty na stůl.

(Článek je virtuální kompilací nesmyslů, které přednesl tajemník politické strany v hospodě U hloupého dobráka.)

                 
Obsah vydání       22. 3. 2007
22. 3. 2007 Kauza Uzunoglu: Podivný začátek, podivný konec Zdeněk  Jemelík
22. 3. 2007 Deník vzdělaného a bohatého bolševika Bohumil  Kartous
22. 3. 2007 Výsledky dotazníku
22. 3. 2007 Čtu Britské listy, abych znal svého nepřítele
22. 3. 2007 Se zájmem čtu umanuté levičáctví Britských listů
22. 3. 2007 BL - platforma pro potlačované názory
21. 3. 2007 "Ústav paměti národa" v praxi Miroslav  Polreich
22. 3. 2007 Nahým a mokrým navrch Jan  Skácel
22. 3. 2007 Američtí vojáci znásilňují v Iráku své kolegyně v armádě Miloš  Kaláb
22. 3. 2007 Nelehká pozice mluvčího NEzákladnám Jana Tamáše
22. 3. 2007 Jan Tamáš je v právu, když nechce diskutovat se zastánci raket
22. 3. 2007 Jan Tamáš selhal Miroslav  Šuta
22. 3. 2007 Netrestat schopné? Tomáš  Jurčík
21. 3. 2007 Současný stav "výuky" omezuje tvůrčí svobody studentů Jan  Paul
22. 3. 2007 Jsem rád, že politolog Kučera holokaust nepopírá...
21. 3. 2007 Politický program lidovců v jedné větě Boris  Cvek
22. 3. 2007 Někteří Češi se stěhují, někteří cizinci také, ti ale do ČR, aneb protesty jsou zbytečné, integrace za to ale nutná Uwe  Ladwig
22. 3. 2007 Mongolce nemá rádo celé Blansko
22. 3. 2007 Přistěhovalci - několik údajů k zamyšlení Darina  Martykánová
21. 3. 2007 Státní maturity vyděšené Kuchtové Štěpán  Kotrba
22. 3. 2007 Prezident Chirac podpořil Sarkozyho kandidaturu "mezi zuby" Josef  Brož
22. 3. 2007 Irák čtyři roky poté: horší než genocida v Darfúru Daniel  Veselý
21. 3. 2007 Na něco jste opět zapomněl, pane Bláho Jan  Hošek
22. 3. 2007 Bez cigaret do hospody nelez Jan  Mertl
22. 3. 2007 Jsem zklamán postojem Jana Tamáše
21. 3. 2007 Jde o daleko víc než o rakety
21. 3. 2007 Podlá bezcharakternost členů strany Wenzel  Lischka
21. 3. 2007 Podivná vyrovnání s minulostí Vladimíra  Dvořáková
21. 3. 2007 V Německu vře spor o amerických raketách v Evropě Richard  Seemann
21. 3. 2007 Jak vybrat "správné" odpůrce radarové základny? Antonín  Hubený
21. 3. 2007 ČSSD před sjezdem a před problémy Vladislav  Černík
21. 3. 2007 Kapské město Jan  Baláč
21. 3. 2007 Kdo to sočí na Mongoly Milan  Daniel
16. 3. 2007 Hospodaření OSBL za únor 2007
22. 11. 2003 Adresy redakce