Rasistické sprosťárny v českém tisku pokračují

Všichni Maročané podle IDnes a Novinek zjevně střílejí ve vlacích! Bojte se "cizinců", jsou to vrazi!

21. 8. 2015 / Jan Čulík

Český tisk dále vydatně přispívá k vyvolávání rasové nenávisti. V mezinárodních médiích byla první zprávou dne informace o drastické situaci uprchlíků na řecko-makedonské hranici. Česká média se to neobtěžovala zaznamenat. K strašení veřejnosti jim se jim však hodila zpráva, že kdosi začal střílet ve vlaku z Amsterodamu do Paříže. Obrovskou sprostotou od IDnes i Novinek bylo zdůraznění národnosti pachatele. Nikdo se nezajímá o individuální motivaci či psychický stav útočníka - hlavně, že zdůrazníme, že to byl MAROČAN, (MAROČAN STŘÍLEL V RYCHLOVLAKU (novinky.cz); totéž v IDnes ZDE) a podprahově tak indoktrinujeme čtenáře, že všichni Marokánci jsou vlastně vrazi, kteří střílí ve vlacích.

Povšimněte si, že deník Guardian má k této zprávě, která není první zprávou dne, protože list nemá potřebu vyvolávat ve svých čtenářích rasismus a děs, titulek: "Cestující ovládli střelce ve vlaku Amsterdam - Paříž".

Samozřejmě, že v článku je možno národnost pachatele uvést, nikoliv však v titulku, kde to insinuuje vinu všech jeho spoluobčanů, ale ve čtvrtém či pátém odstavci, protože to není podstatný rys té zprávy. V Čapkově Bílé nemoci se ptá jedna postava doktora Galéna, zda jsou občané jeho země, milující Diktátora, opravdu všichni tak válkychtiví. Galén odpovídá: Ale vůbec ne, ale jsou vychovávání k válce. Nikdo je nevychovává k míru.

Když George W. Bush zaútočil r. 2003 na Irák, IDnes a Novinky kupodivu nepsaly, že na tu zemi zaútočil znovuzrozený křesťan, a že tedy za to vlastně mohou všichni křesťani na světě! A všichni Američané...

Česká média by se měla stydět. On se jim opravdu nebude líbit fašistický režim, který tímto odporným způsobem psaní v Česku vytvoří.

Vytisknout

Související články

"Marokánci vyznávají vražednou ideologii." Skutečně?

22.8. 2015

"A já bych tady chtěla vyprávět, protože tady říkáme osobní příběhy, mně se poštěstilo narodit se na jihu na pěkném místě, ve velmi starém městě, ještě starším, než je Marrakeš, a to město se jmenuje Tarudan. Je to město okrové barvy, kolem osmikilom...

Obsah vydání | Pátek 21.8. 2015