Začarovaný kruh, z něhož není východisko

17. 4. 2014

Reaguji na dopis paní Kunštátové, že mám požádat o změkčení tvrdosti zákona. To jsem již dávno udělal, bez odpovědi. Dovolím si Vás informovat o současné situaci, píše Jan Posolda.

Tento týden jsem obdržel 7ks doporučených dopisů, z toho dva od MPSV, kde mně sdělili, že řízení ve věci průkazu osoby se zdravotním postižením bylo zrušeno a vrací se zpět k dalšímu řízení a druhým se řízení o žádosti o příspěvku na péči přerušuje, až Posudková komise MPSV, detašované pracoviště v Brně, posoudí můj zdravotní stav. Pak bude v řízení pokračovat.

Tak zase budou posuzovat můj zdravotní stav beze mě, v životě mě členové komise neviděli a chtějí posuzovat zdravotní stav. Nestačí jim lékařská zpráva mého ošetřujícího lékaře MUDr. Josefa Zapletala, který můj stav posoudil, že mám nárok na přiznání žádosti o příspěvek na péči třetího stupně.

Jedná se o záměrné průtahy řízení, a tak tyto odpovědné orgány jednají již dva roky.

Od ministryně MPSV jsem na tři dopisy nedostal žádné vyjádření.

Dalším dopisem je elektronický platební rozkaz, který byl vydán be\ předžalobní výzvy a ani nevím k čemu se vztahuje, resp,vím, že ho podává oprávněný Vienna Insurance Group, které jsem již jednu pohledávku platil ve výši cca 2 684Kč.

Dalším je příkaz, abych zaplatil dovolání soudní poplatek, i když jsem žádal z důvodu hmotné nouze o osvobození od soudních poplatků. Navíc neuznávají mé pověření obecním zmocněncem a nařizují zvolit si svým právním zástupcem advokáta.

Je to porušení čl.6 odst.3 písm.c) Úmluvy.

Bohužel jsme v tomto bezprávním státě odkázáni na rozhodnutí jednoho člověka, který si říká soudce, a tím dochází k porušení práva na spravedlivý proces, práva na obhajobu a z důvodu hmotné nouze je tak bráněno postiženému v přístupu k soudu.

Další dopis je exekuční příkaz ve věci, která se projednává již od roku 2002 a to přesto, že již v roce 2008 krajský soud projednácvání zrušil pro neunesení důkazního břemena ze strany soudního exekutora JUDr. Ivo Dědka, který nyní v poslední době byl zbaven tohoto titulu a jeho případy byly převedny na exekutora Mgr. Marka Jenerála, aniž by žalovaní byli zpraveni usnesením o této skutečnosti, že tento subjekt byl pověřen prováděním exekuce po JUDr. Dědkovi.

Bohužel situace je neřešitelná, tento subjekt byl údajně pověřen vedením exekuce a vina v podstatě leží na nalézacím soudu, který nesprávně posoudil právní stav věci a nesprávně rozhodl, takže exekutor má volné ruce a může se krýt rozhodnutím,i když nesprávným, příslušného soudu. Jedná se o porušení rovnosti před zákonem , o diskriminaci jednoho z účastníků, ale jak jsem již podotkl, žijeme v bezprávním státě.

Deník Blesk nyní rozjíždí nějakou pomoc spolu s ombudsmanem na pomoc postiženým, tak ještě uvažuji, zda nevyužít této příležitosti. Prostě točíme se v začarovaném kruhu, který nemá východisko.

Vytisknout

Související články

Když se tedy blíží ty Vánoce...

11.12. 2014

Britské listy v minulých dnech poslaly charitativní dar ve výši 4848 Kč panu Janu Posoldovi, invalidovi po mrtvici, protože právní kancelář Petra Gallata od něho neústupně vyžadovala uhrazení právě částky 4848 Kč za své údajné právní služby, totiž ...

Jan Posolda: "Jsem zase na začátku"

20.11. 2014

Dnes jsem obdržel 4 dopisy od exekutorů a právních zástupců věřitelů. Přitom dopis právního zástupce oprávněného f.Vienna Insurance Group, což je pojišťovna České spořitelny, které byla dlužná pohledávka na základě splátkového kalendáře sp...

V labyrintu byrokracie

13.11. 2014

Možná bude čtenáře zajímat, jak se vede panu Janu Posoldovi ze Zlína, jemuž čtenáři Britských listů už dvakrát finančně vypomohli. Jenže interakce s českými úředníky je však složitá, přestože panu Posoldovi pomohla osobně i ministryně sociálních věcí...

Obsah vydání | Úterý 22.4. 2014