Šílená programová politika České televize

Zcela zabila vynikající dánský thriller Forbrydelsen, který se stal kultovním seriálem po celé Evropě

23. 9. 2013

Několikrát jsme upozorňovali na vynikající dánský seriál Forbrydelsen (anglicky The Killing), v češtině vysílaný pod názvem Zločin. ZDE ZDE ZDE ZDE ZDESeriál je neuvěřitelně dobrý. Nejenže je to vynikající detektivka, ale, podobně jako v celé řadě dalších dánských i obecně skandinávských televizních seriálů, pronikavě analyzuje celou řadu sociálních problémů dneška.

Česká televize ovšem tento seriál zcela zabila, když ho zařadila do vysílání až pozdě v neděli večer!! Nynější sérii vysílá v noci před pracovním dnem, ve čtvrtek od 22.50! Otázkou je, zda to byl záměr, anebo idiocie tvůrců programového schématu. Citujme z frustrovaných poznámek diváků, kteří Forbrydelsen náhodou nalezli:

My to s manželem děláme tak....:-), že ve čtvrtek jdeme spát jako pracující většina (možná už ne) národa kolem půl jedenácté a dcera nám vždy druhý či třetí den seriál nahraje přes uložto.cz. Poté zasedneme v normálním čase - např. ve 20 hodin k bedně a sledujeme "ten náš seriál". Už mám několik typů na pachatele....ten se zjeví vždy v prvním díle a je nenápadný. Těším se na další pokračování v normálním čase. V tomto státě se už raději nerozčilujme nad ničím, stejně to nepomůže, a žijme si své "uzavřené" životy.

Na popud pana Chuchmy, který o seriálu psal v MFD v superlativech, jsem zkusila první řadu - a všech 20 dílů jsem viděla během tří dnů... a kdybych nemusela dělat jiné věci a spát, stihla bych to i za kratší dobu - jak moc to bylo zajímavé a napínavé. A dnes jsem úplně náhodou zjistila, že v televizi běží už i druhá řada... opravu zcela utajeně. Je to od vedení televize neskutečně hloupé - vypadá to, že ti co tam rozhodují, musí být vážně ignoranti a naprosto nekompetentní lidé. Na nic jiného se v ČT momentálně dívat nedá.

Zdroj: ZDE

Vytisknout

Související články

Sofie Gråbøl: Chci se cítit hrdá na Dánsko, ale není to lehké

28.1. 2016

Proč mlčí čeští herci a nepostaví se na obranu uprchlíků? Slavná dánská herečka Sofie Gråbøl, která proslula svým zosobněním detektivky ve věhlasném dánském krimi seriálu Forbrydelsen (Zločin) je šokována rozhodnutím dánské vlády okrád...

Obsah vydání | Úterý 24.9. 2013