Věci veřejné jsou sekta, ale další strany jsou také mafiózní

12. 4. 2011 / Miloslav Štěrba

Naivní, bez životních zkušeností, s vymývaným mozkem -- tak sama sebe hodnotí jedna z hlavních postav současné tragikomedie Kristýna Kočí. Aby lid mohl pozorněji nahlédnout do hlubin duše právě vystudované poslankyně, dostala v pátek v MfD k dispozici celou stránku. Informuje nás, že si své "politické plány rozmyslí o víkendu".

Je podivná ta česká praxe, že zvolený poslanec zakrátko opouští své pappenheimské. Jednou jako zázrační ochránci svých vlastních stran typu Melčák-Pohanka před "lotry" ve vlastních řadách (Paroubek), nyní jako příjemci danajských (bártovských) darů.

Kdo se někdy zapletl s příslušníky politické strany dobře ví, že už od místních organizací fungují tyto naše demokratické strany jako mafiózní uskupení. Jejich početní základna je hanebně malá. Jestliže v městečkách a městech pravidelně vznikají neskutečné skandály týkající se korupčního jednání komunálních politiků, v celostátních rozměrech si musíme zvyknout, že na nás legislativci zvysoka....a jsme pak svědky nepřetržité řady afér, na které bychom si však neměli zvykat. Při posledních volbách se podařilo pár gaunerů vykroužkovat.

Samozřejmě, všichni vědí, včetně aktérů samotných, že máme co do činění s firmou jisté značky. Ale i všechny ostatní firmy, které se prezentují jako demokratické politické strany (ještě že nám zůstala jedna nedemokratická!) už dávno zvládly techniku uplácení, korupce, kupčení s posty na kandidátkách, taktiku koaličních jednání (nejlépe když černého Petra dostane vítěz voleb!), abychom měli u kormidla někoho z těch, kdo volby prohrál. To odporuje i podnikatelskému marketingu, který přece jen netrestá vítěze

Tito a jim podobní se jen usmívají, když vidí nováčky z VV házet na sebe bláto. Je ovšem fakt, že nás také dost postříkají touto špínou.

Vytisknout

Obsah vydání | Úterý 12.4. 2011