Strašný obraz dnešní české politiky

3. 3. 2011 / Boris Cvek

Můj názor na zvýšení DPH je tento. Ve státě, kde kvete korupce a rozkrádání státního rozpočtu, je jakékoli zvyšování daní na hranici zločinu. Je to vytahování dalších peněz z kapes daňových poplatníků na chod státu, v němž vybrané peníze budou opět rozkradeny.

Podle mého názoru pravicová vláda "rozpočtové zodpovědnosti" nemá zvedat daně, ani ty nepřímé, nemá ždímat společnost a tlačit inflaci nahoru, zdražovat všechno a zvyšovat sociální napětí, hnát lidi do chudoby.

Právě proto je to přece vláda "rozpočtové zodpovědnosti", aby ty peníze našla v důkladných reformách a potlačení korupce a rozkrádání.

Bylo by jistě na důchodovou reformu (jejíž potřebnost nepopírám), na platy lékařů a vůbec na komfortní sociální stát, kdyby se na daních vybrané peníze daňových poplatníků odpovědně používaly a spravovaly.

Udělat Drobila ideovým šéfem nejsilnější vládní strany, prohlásit prezidentovými (a ten je faktickým premiérem současné vlády) ústy Michálka za divného a špatného člověka a zvednout DPH, aby bylo co rozkrádat, to je pravdivý a strašný obraz dnešní české politiky.

Vytisknout

Obsah vydání | Čtvrtek 3.3. 2011