A zejména nezapomínejme na slušné chování!

16. 12. 2010 / Miloslav Štěrba

Z nahrávky rozhovoru ministra Pavla Drobila s šéfem SFŽP jsme se dověděli, že do významných pozic se lidé dostávají buď díky konkursům, nebo politickým "pokrytím".

Jestliže se takový Sir Humphrey zblázní (viz výrok P.D.: "Pokud se můj poradce zbláznil, nenesu za to odpovědnost"), sotva můžeme potrestat konkursní komisi. Od politického "pokrývače" je nutno žádat jeho odchod. Není totiž zřejmé, zda si bude příště volit řádné poradce, a nikoli z potenciálních bláznů.(Tuto praxi bych rozšířil i na kategorii šoférů, kteří vozí naše pohlaváry. Obvykle jedou jako šílenci, zatímco jejich náčelník o ničem neví nebo spí.)

Ministr se v rozhovoru s šéfem SFŽP odvolává na jeho řádné členství u katolíků /ba i křesťanů/. Takže i když si můžeme myslet cokoli o podivných praktikách odstraňování kompromitujících materiálů, na druhé straně, v době předvánoční, je třeba přiznat, že náš premiér dbá na slušnost a většinou nezapomíná zdůraznit, že máme co do činění s lidmi slušnými, pořádnými a ještě nám pošle adventní pozdrav. Děkujeme, pane premiére.

Vytisknout

Obsah vydání | Čtvrtek 16.12. 2010