Náš hrdina -- ministr vnitra Radek John, v.v.

6. 10. 2010 / Vladimír Hejnic

Teroristé už nás zkoušejí a na Malé Straně rozmístili led diody. Pan ministr John jel nebezpečí okouknout osobně. Cestou jej zastavila tramvaj č. 16.

Možná by bylo vhodné zjistit, na čí straně stojí řidič tramvaje.

Buď nereagoval na modrý maják proto, že je utajeným členem ochranky. Ministra měl za úkol nenápadně přibrzdit, protože tak vysoký státní činitel by rozhodně neměl osobně zneškodňovat nástražné systémy a při okamžitém rozhodnutí slovutného hrdiny se nenašel nikdo, kdo by mu vysvětlil, že kompetence ministra nejsou zavěšeny na sloupu veřejného osvětlení.

V opačném případě se jednalo o teroristu lidumila, který nechtěl ohrozit chodce na Malé Straně ale chtěl "něco" spáchat. Předpokládal, že neohrožený ministr se rozhodně pojede přesvědčit o ohrožení Pražanů na místo a s majákem. Tak mu stačilo si počkat na předpokládaném místě průjezdu vozidla s předností. Zkušený řidič však nehodu zvládnul a po krátké zastávce dokázal i s panem ministrem odjet.

V každém případě paní Müllerová nemohla sdělit svému chlebodárci, že nám zabili Ferdinanda (omlouvám se, Radka) a světový mír je zatím zachován.

Pane ministře -- co stála ta vaše akce? Nebyla náhodou dražší, než vyvrácený rám a vysypané sklo na vaší vrátnici? Komu to dáte k úhradě?

Vytisknout

Obsah vydání | Středa 6.10. 2010