Zaměstnanec nemusí být prostitutkou

15. 9. 2010

Rád bych reagoval na článek pana Stýbla "Víkendy se šéfy trávit nemusíme" a pozastavit se nad tím, že v jeho podání je jakýkoliv zaměstnanec prostitutkou, píše Daniel Sterzik a dodává:

Já vždycky myslel, že člověk má pracovat na tom, aby prodejnou děvkou nebyl, nikoliv aby pracoval na profesionálním odstupu své prostituce.

Taková prostitutka, byť "elitní," je pořád nazírána jako děvka a nezmění na tom nic ani dražší kabelka ani jasné hranice za které nezajde. Být prostitutkou vždycky tak nějak znamená prodávat svoji sebeúctu.

Je hezké, že pan Stýblo tento problém vidí, ale považuji za špatné, že se s ním smiřuje a vidí východisko v elitářství profese, místo aby opravdu bojoval za nápravu.

Jak pan Stýblo píše, dokud budou prostitutky ochotné k čemukoliv, nebude to dobré, ale stejně tak to nebude dobré, dokud se na zaměstnance budou zaměstnavatelé dívat jako na "elitní" šlapky. Pane Stýblo, nezlobte se, ale je mi z Vás nanic. Dokud budou elitní šlapky jako vy, nebudou se na zaměstnance šéfové dívat jako na lidi.

Vytisknout

Obsah vydání | Středa 15.9. 2010