Kdo vytvořil státní dluh?!

18. 5. 2010 / Petr Pokorný

Přečetl jsem si, jako asi většina čtenářů Britských listů, poznámku Michala Horáka o dluhu, který dostávají občané od Kalouska. Byl jsem původně přesvědčen, že nebudu reagovat, snad právě proto, že jsem již publikoval článek "Podivnosti kolem TOP 09". Nejen že plně souhlasím s názory jak Michala Horáka, tak i dalších slušných občanů, ale rád bych k tomu dodal pár faktů.

Pokud bych pominul skutečnost, že bývalá politická strana (KDU-ČSL), ze které ing. Kalousek, stejně jako několik dalších, prachobyčejně seběhl a následně založil TOP 09, bylo by asi správné zasílat také občanům dobropis na minimálně 200 000,- Kč. Důvod je zcela prostý a nepochyb-nitelný, tedy pokud nebudeme podezřívat p. M. Kocourka ze záměrného matení veřejnosti (a to asi NE!).

Vysvětlení je prosté – p. M. Kocourek ještě jako poslanec za ODS (dnes hlavní ekonomický expert ODS) v televizní „7“ v lednu 2004 (moderátor pí Bobošíková) prohlásil: „ano jsme si vědomi, že za vlády OF a z něj vzniklé ODS bylo v letech 1990 až 1996 rozkradeno v ČR více jak 3 biliony (tedy více jak 3.000 miliard) korun“. V té době byla součástí vlády také bývalá strana ing. Kalouska.

Každému alespoň trochu inteligentnímu občanovi je již ze školy známo, že vývoj každého systému, ať již přírodního nebo společenského, silně závisí na počátečních podmínkách. A rozkradení tak enormní sumy peněz a majetku (za které nebyl doposud nikdo pohnán k zodpovědnosti) muselo a stále musí mít vliv na hospodářství této země. Ví to jistě i p. Kalousek a jemu podobní. Řeči o tom, že ČSSD způsobila propad dluhu o 100 miliard, které jsou často šířeny, i kdyby byly pravdou, což je nejisté, by představovaly pouhá 3% dluhu, který již na počátku vytvořily právě strany ODS a KDU-ČSL (podle p. Kocourka).

I ohlupování mladých voličů je založeno na předpokladu, že jsou nezkušení, manipulovatelní a snadno podlehnou masírování (viz ubohý klip Issové a spol.). Málokterý z nich o těchto skutečnostech ví. Jistě by se v ČT našel záznam z té diskuze. Ostatně současný poslanec za ODS p. Michal Doktor to řekl před asi 2 měsíci v PS sněmovně zcela jasně a otevřeně: Ti bohatí (co na tom, že mnoho z nich se na rozkradení státu podílelo) jsou ti chytří a ti chudí jsou ti hloupí!

Právě tato arogance a zároveň vědomí, že většina sdělovacích prostředků nahrává pravicovým stranám a pravdu buď nezveřejní vůbec, nebo ji všelijak překroutí, dovoluje takovým lidem balamutit veřejnost.

Ale zapomíná se na to, že občané nejsou hloupí. Že se možná rozpomenou na všechny ty zlodějny, podvody, balamucení, Kubiceho zprávy, případy Čunků, známého kosočtverce přesunu milionů Dalík-Topolánek-Kalousek-Čunek, který před časem zveřejnila ČT před vstupem do volebních místností.

Věřím, že těmto lidem by líbilo rozdat složenky tak, aby poctiví lidé uhradili dluh, který sami nevytvořili.

Vytisknout

Obsah vydání | Úterý 18.5. 2010