K večírku firmy BNV Consulting přišli demonstrovat odboráři i anarchisté

10. 12. 2009 / Jan Čulík

Před restaurací U zlaté konvice na Staroměstském náměstí v Praze, kde se konal vánoční večírek "poradenské" firmy BNV Consulting na kterou firma zvala pozvánkou s komiksem, v němž se její zaměstnanci vychloubají, že propouštějí pracovníky pražského Dopravního podniku, demonstrovali ve čtvrtek večer někteří odboráři z Dopravního podniku i anarchisté. Jeden anarchista hodil dýmovnicí a odvedla ho policie. Odboráři stáli před restaurací s transparenty s nápisy jako "Poslední večeře panstva z BNV" či "Příjemné poblití".

"Rozhodně se nebudeme omlouvat, protože to je komiks, který my jsme vztahovali sami na sebe a rozhodně ne proti zaměstnancům. Rozhodně to neučiníme, omluvu odborářům. Co se týká zaměstnanců, to nebylo myšleno proti nim. To bylo myšleno proti nám, je to s nadhledem, je to prostě úsměvná legitimní záležitost. Je to komiks. Komiks, karikatura. Já si připadám tady, že jsou tady snad islámští fundamentalisté, já nevím snad, že tady budem pálit české nebo dánské vlajky," konstatoval s pozoruhodnou mírou inteligence a taktu jednatelka firmy BNV Consulting Petra Barešová, která nepochopila, nebo se tvářila, že nechápe, že ironie komiksu byla právě zaměřena proti propuštěným zaměstnancům. Podařilo se jí neznámo proč urazit i věřící jedné náboženské víry.

Vystoupení ředitelky firmy vyvolalo vážné pochybnosti, jak může někdo takovéto inteligenční kapacity provádět jakoukoliv ekonomickou analýzu.

Podrobnosti a video IDNES

Vytisknout

Obsah vydání | Čtvrtek 10.12. 2009