Dopis, který psal Pavel Pečínka svým kolegům

6. 5. 2003

V souvislosti s kritickým článkem Štěpána Kotrby, viz ZDE, vyjádřil kritizovaný Pavel Pečínka přání, aby Britské listy publikovaly celý jeho email, v němž charakterizoval somálského příslušníka strany Zelených jako "černého tmavozeleného". Na dotaz, zda mu taková charakteristika nepřipadá trapná, odpověděl Pavel Pečínka, že se k tomu vyjádří později.

Dobry den,

1) k sepsani sucheho popisneho clanku do sucheho casopisu o Strane zelenych shanim podrobnosti o jeji soucasne strukture a predstavitelich v regionech, tedy neco vic, nez je na oficialnich strankach. Mate prosimvas nekdo z vas, z noveho vedeni, tyto veci k dispozici? Diky za zaslani, samozrejme tam budu citovat zdroj.

2) taktez vas chci poprosit presne za tim samym ucelem o podrobnosti o romskych politickych stranach, nejen o ROI, pripadne o lidech, kteri by tyto informace mohli poskytnout, pokud o nekterych vite.

3) pribaluju clanek o dosud jedinem cernem tmavozelenem v radach SZ jmenem Mohamed, pokud budete chtit nejak propagacne vyuzit ci smazat, nechavam na vas. Text by mel brzy viset na strankach SZ Praha, kam budu posilat i dalsi texty do budoucna.

4) je hanba ze zrovna Mladi konzervativci v Brne tak krasne dokazou vyuzivat prvomajove mitinky KSCM k vlastnimu zviditelneni. Protoze s jarem na me jde revolucnejsi nalada, chci se zeptat, jestli bysme se v Brne nemohli jen tak s trochou legrace treba na par hodin nastehovat a zavrit v pevnosti KSCM na Krenove ulici 67, vyvesit z oken transparenty se jmeny tech uveznenych disidentu na Kube, pozvat k tomu novinare atd. Stylizovat to proste tak, ze jen na par hodin omezujeme ty, kteri schvaluji nekolikalete vezneni na Kube. Ovsem mohu pro to udelat zase jen to, ze tam prijdu, pak zaplatim pokutu a pripadne se necham zmlatit berlou nejakeho gerontostalinisty. Pokud ne tohle, co jineho udela nova SZ?

5) na Britskych listech (www.blisty.cz) z 30. dubna visi clanek o tom, jak politolog Pecinka nuti studenty politologie k propagaci zelenych (Klikate cesty P.Pecinky aneb zeleny politicky lobbismus za zapocet). Chtel bych poprosit osobu, ktera se zabyva informovanim dalsich novinaru o textech z techto for, proti cemuz nic nemam, o jedno:

Neslo by prosimte zaridit, aby text o zlem Pecinkovi z Britskych listu prevzal i nejaky velky tisteny denik? Rad bych na to odpovedel pres velke noviny. A pokud ne, nemohl bys to otisknout aspon ve svem bulletinu s mou odpovedi? Predem diky.

To je zatim vse, nashle. Pavel Pecinka

Vytisknout

Obsah vydání | Pátek 20.1. 2012