Vraždění žen v Itálii donutilo italskou vládu vyhlásit krizi ohledně násilí vůči ženám

11. 8. 2016

Do rasistických českých médií se to nedostane, neboť toto násilí vůči ženám nepáchají uprchlíci, ale Evropané.

Brutální vraždy tří žen v Itálii, k nimž došlo během jediného týdne - jedna žena byla upálena - donutily italskou vládu, aby zahájila krizové rozhovory o tom, jak v Itálii zabránit násilí vůči ženám.

Vláda nyní poskytla 12 milionů euro pro plán na boj proti násilí vůči ženám. Dalších 13 milionů euro bude použito na boj proti obchodu s bílým masem.

Příští měsíc se bude konat mimořádné zasedání italské vlády, na němž se bude jednat o tom, jak přesně budou tyto peníze použity.

V Toskánsku si stovky demonstrantů oblékly červené šaty a požadovaly v sobotu akci na paměť Vanii Vannucchi, šestačtyřicetileté matky dvou dětí a zdravotní sestry z města Lucca, kterou v úterý zaživa upálil její partner.

"Musíme se naučit říci ne nenávisti," zdůraznil na pohřbu Vannucchiové arcibiskup z Luccy.

Den poté, co kolega, který s Vannucchiovou chodil, ji polil zápalnou hořlavinou a podpálil, ubodal v Campanii devětapadesátiletou Rosarii Lentini její manžel, který se pak šel udat na policii ještě se zakrvaveným vražedným nástrojem v rukou.

V pátek byla nalezena mrtvola sedmačtyřicetileté Barbary Fontanové s více než třiceti bodnými ranami v hotelu nedaleko Bologni. Vyšetřovatelé konstatovali, že Fontanová byla zavražděna při sadistickém rituálu.

Osoby podezřelé ze všech těchto tří vražd byly zatčeny.

Vraždy vyvolaly v Itálii stav hrůzy. Mnozí argumentují, že zákon z roku 2013 proti násilí vůči ženám selhal. V roce 2016 bylo dosud zavražděno v Itálii 77 žen.

Podrobnosti v angličtině ZDE

Vytisknout

Obsah vydání | Čtvrtek 11.8. 2016