Česká republika nesmyslně a krutě vězní tisíce uprchlíků, i těhotných žen a malých dětí, "za účelem deportace do ciziny" - a nutí je, aby za to platili

17. 9. 2015 / Jan Čulík

Přestože české úřady před nedávnem oznámily, že z nesmyslně vězněných uprchlíků - lidí, kteří nespáchali žádný trestný čin! - propustí z vazebních středisek aspoň Syřany, jimiž Německo slíbilo automaticky azyl, tento slib nesplnily.

Jak pro Britské listy uvedla právnička pražské Organizace pro pomoc uprchlíkům Kateřina Šimonová, ve třech vazebních střediscích v ČR úřady nesmyslně a krutě vězní přibližně tisíc lidí, Podle ČTK zadržuje ČR 2500 osob.

Ve vazebních věznicích v České republice jsou protiprávně zadržováni Afghánci, Syřané a další národnosti. Vězněny jsou těhotné ženy i děti, často malé děti. Zde připomeňme, že například ve Velké Británii je zakázáno, aby ve vazebních imigračních střediscích pro deportaci vyhošťovaných osob byly vězněny děti.

Jak je možné, že "slušní lidé" v České republice dopustí, že české úřady vězní malé děti?

Podle svědectví Kateřiny Šimonové je ve vazebním vězeňském středisku Bělá-Jezová je zadržováno asi 650 uprchlíků, ve Vyšních Lhotách asi 300 a v Zastávce u Brna asi 250.

Přestože česká vláda přislíbila, že propustí Syřany do Německa, zadržuje stále většinu z nich.

A nyní poslouchejte šílené vysvětlení, proč jsou tito lidé vězněni.

České úřady - a to je také řešení jako z blázince - propustily na svobodu pouze ty Syřany, jimž byly v Maďarsku odebrány otisky prstů. Proč propustily pouze tyto lidi? Protože mají důkaz, že se tito uprchlíci registrovali v Maďarsku, a proto by měli být do Maďarska deportováni. Protože však Maďarsko, stejně jako Itálie či Řecko, žádné uprchlíky zpět nepřijímá - byl by to nesmysl, tyto země jsou množstvím uprchlíků zcela zahlceny - české úřady tyto Syřany propouštějí, protože je nemohou deportovat do Maďarska.

Ostatní uprchlíky, včetně neregistrovaných Syřanů i lidí registrovaných jinde, české úřady nadále vězní. Účelem věznění je jejich "deportace z České republiky". Jenže to je samozřejmě, co si uprchlíci přejí - po šíleném zacházení od nelidského českého byrokratického úředního šimla by co nejraději z ČR vypadli. To ale právě nemohou, protože je za tím účelem Česká republika zadržuje. Poté, co jim odebrala mobilní telefony a peníze a moří je hladem, je nutí, aby za své věznění platili.

ČR tyto lidi zadržuje až na dobu 180 dní.

Nepřipadáte si jako v blázinci?

Vytisknout

Obsah vydání | Čtvrtek 17.9. 2015