Babiš se zbláznil a chce budovat uprchlický tábor v Turecku. On tam ale už je

26. 8. 2015 / Jan Čulík

Z Babiše zase vypadla perla, kterou už konsternovaně citují mezinárodní sdělovací prostředky. "Okamžitě uzavřít Schengen a zapojit NATO, navrhuje Babiš proti uprchlíkům", v situaci, kdy sousední Německo z dobrých důvodů rozhodlo, že budou automaticky udělovat azyl všem Syřanům. A když Babiš poruší zákon, který České republice stejně jako ostatním státům ukládá, aby uprchlíkům postiženým válkou a pronásledováním poskytla ochranu a bude chtít na české hranici stavět ostnatý drát, co si myslí, že uprchlíci udělají? Kam mají jako jít? Sobectví a nelidskost, kterou projevuje podstatná část českého obyvatelstva a nyní i zjevně pochybnější politikové, je pozoruhodná.

Jak se ptal syrský lékař novináře v Calais: Co máme dělat? Co bys dělal na jejich místě, Babiši?

Takže ve snaze zastavit pár tisíc uprchlíků, kteří prchají před drastickým vražděním a pronásledováním, chce Babiš proti nim použít nejmocnější vojenskou mašinérii na světě. Nebylo by tak trochu levnější a jednodušší, stejně jako lidštější, kdyby Česká republika některé uprchlíky přijala?

A když Babiš navrhuje, "Bylo by potřeba zřídit v Turecku obrovský uprchlický tábor" - on netuší, že tam už obrovský uprchlický tábor je - že Turecko se stará - zatímco Evropa to ignoruje - o DVA MILIONY uprchlíků ze Sýrie?

Žijeme skutečně už v blázinci?

Vytisknout

Související články

51 mrtvých lidí nalezeno na lodi severně od Libye

27.8. 2015

Švédský záchranný tým lodi Poseidon našel v podpalubí dřevěné lodi severně od břehů Libye 51 mrtvých těl lidí, kteří patřili mezi uprchlíky snažící se dostat do Evropy. Švédským záchranářům se podařilo zachránit dalších 439 pasažérů lodi, když před t...

Zoufalí uprchlíci se stejně dostávají do Maďarska

27.8. 2015

Maďarsko se stalo novým ohniskem evropské uprchlické krize. Přijíždí tam nyní denně více než 2000 osob, většinou uprchlíků ze Sýrie a z Afghánistánu. V úterý zatkla maďarská policie 2330 osob, většinou Syřany, Afghánce a Pákistánce, z nichž byl...

Obsah vydání | Středa 26.8. 2015