Proč se rozplývat nad nějakým těhotenstvím?

4. 12. 2012 / Boris Cvek

Někdy znovu a znovu žasnu nad až krvelačností i "normálních" médií. Dnes třeba na Radiožurnálu stále dokola opakovali a rozplývali se nad tím, že "vévodkyně z Cambridge čeká dítě". Chvíli "vévodkyně", chvíli "Kate", je na kapačkách v nemocnici, je jí strašně zle, ale všichni jsou šťastni a Alexandr Tomský se již na pozvání Radiožurnálu vyjadřoval k možným jménům budoucího potomka. Přitom všichni musí sakra dobře vědět, jak je pro ženu v situace, ve které je Kate, těhotenství choulostivé téma a jak zdaleka není jisté, že dopadne dobře. Žádný strach, žádná empatie a modlitba, aby Kate všechno přečkala ve zdraví a aby se i dítě narodilo živé a zdravé. Všichni se zcela bohorovně chovají tak, jako by Kate nebyla v krizi, možná nejvážnější ve svém životě, jako by už bylo po porodu a všechno dopadlo dobře. To vrcholně svědčí o stupiditě, povrchnosti, nelidskosti a hlouposti médií, v tomto případě Radiožurnálu. Je třeba podotknout, že stejně pitomě se chovají zřejmě i média v Británii nebo britští politici Cameron a Miliband.

Pozn. JČ: Skotům je nepochopitelné, proč se některá anglická média mohou zbláznit nad bulvární informací, že nějaká manželka jednoho mladého parazita bude mít dítě. Stokrát nepochopitelné je, proč by se něčím takovým měla zabývat česká média. Co kdyby je třeba zaujal problém, že velká část českého národa je postižena parazitickými exekucemi.

Jak asi funguje mysl takového redaktora, který dostává orgasmus nad těhotenstvím jakési irelevantní dívky ve vzdálené zemi? Není to trapné?

Vytisknout

Obsah vydání | Úterý 4.12. 2012