Hrozba školného -- podepište otevřený dopis

1. 9. 2011

tisková zpráva Nesehnutých

Pěkný den,

záměrně 1. září si vás dovolujeme upozornit, že Ministerstvo školství chystá reformy. Patří k nim zavedení školného na vysokých školách, které bude mít, kromě jiných dopadů také větší negativní dopad na ženy. Ženy, které budou platit stejně vysoké školné jako muži, následně na výplatních páskách objeví až o třetinu nižší mzdu. Pokud se rozhodnou mít v děti , jejich schopnost školné splácet bude velmi omezená, nebudou-li patřit k majetným. Případne vám to fér?

Pokud ne, podepište otevřený dopis adresovaný vládě a poslancům a poslankyním, který je vyzývá, aby přemýšleli nad dopady plánovaných kroků (nejen školného) na různé skupiny žen.

Na možné dopady vládních "reforem" upozorňuje také videoklip

Vždy, když se nashromáždí dostatečné množství podpisů, bude dopis zaslán poslancům a poslankyním, a to zároveň s informací, jací lidé dopis podepsali -- např. počet žen samoživitelek, žen starších 50 let, studentek, mužů apod. V tuto chvíli dopis podepsalo přes 350 lidí.

Budeme rádi, pokud se svým podpisem k dopisu přidáte a pokud budete spot i otevřený dopis dále šířit. Najdete nás také na Facebooku ZDE

S přáním pěkného dne


Kristýna Pešáková
koordinátorkaprogramu
Ženskáprávajsoulidskápráva
NESEHNUTÍ

Vytisknout

Obsah vydání | Čtvrtek 1.9. 2011