ČSSD: Zlínské ozvěny

Stop drahotě...a vysokým daním, slibuje zlínská ČSSD

9. 9. 2010 / Miloslav Štěrba

ČSSD v krajském městě Zlíně distribuovala volební „Zlínské ozvěny“ jako materiál ke komunálním volbám. Na první straně obálky jsou karikatury dvou občanů, kteří se vyslovují k „aktuálnímu“ pro voliče sociální demokracie problému daně z nemovitosti. Cituji: „Ještě jedno zvýšení daně z nemovitosti a budou z nás bezdomovci...“

Proto ČSSD ve Zlíně navrhuje snížení daně z nemovitostí o 20 %. Je to poprvé, kdy ČSSD přebírá dlouhodobé téma ODS o potřebě co nejnižších daní tak, jak to vyhovuje jejím majetným voličům.

Určitě tím ČSSD vychází vstříc kolegům z Prahy 5, kterým rovněž nevoněla přítomnost bezdomovců.

Jiným možným výkladem návrhu na snížení daní je osobní zaangažovanost navrhovatelů, kteří tvoří známé pevné soc-demokratické jádro na radnici, a pro něž by zmírnění daně z nemovitosti znamenalo možnost dalšího nákupu nyní už zlevněných městských budov. Tuto variantu však nepovažuji za reálnou, neboť sociální demokracie v naší zemi nemá přece takto egoisticky zaměřené osoby v čelních funkcích. Zejména ne ve Zlíně.

Dalším heslem volebního materiálu je potřeba „zastavit nehorázný růst cen vody“ ve Zlíně. Je to pravda, lidé jsou znechuceni dosavadní praxí, kdy platí téměř nejdražší vodu v republice. A přitom zdejší příjmy patří v ČR k těm nejnižším. Jenže právě zástupci zmíněné politické strany jsou v čelných funkcích VaK a již léta tudíž iniciovali toto volební heslo. Proč ovšem nezakročili dříve, a nechali situaci dospět do tak odporné drahoty, bůh suď.

Symbolem programu je nicméně proletářská zaťatá pěst s komentářem: DOST DRAHOTĚ!

V následujícím nám ČSSD slibuje snížení poplatku za svoz komunálního odpadu o 33 %. Ne, nechci zde provádět propagaci a nabízet čtenářům možnost volit ČSSD a takto si pomoci, nýbrž

se ptám: Kdo už deset let sedí v koalici na radnici, že už léta platíme víc než je potřeba, víc, než město potřebuje, aby nám až nyní umožnil šetřit?

Proč politická strana, která tvoří již léta spolu s ODS řídí město a odpovídá tudíž za pravidelně propírané skandály se zadáváním zakázek města, nyní ve volebním programu slibuje, že

„zajistíme otevřenost při zadávání veřejných zakázek“?

Protože o tom se ve Zlínských ozvěnách nedočteme, končím nabídkou možností pro všechny zájemce, kterým zlínská ČSSD nabízí na 16. září a zcela zdarma: diskotéku (nebudou prý chybět žádné známé československé pecky a rockové hity), ohňostroj, čtyřkolky a další atrakce, promítání filmu, každé dítě obdrží zdarma dárek, prvních 250 piv zdarma, upomínkové předměty pro všechny návštěvníky zdarma... a to vše na akci „Oranžáda s Borisem“. (jméno předsedy zlínské ČSSD). Vidíte, i tak lze bojovat proti drahotě.

Vytisknout

Obsah vydání | Čtvrtek 9.9. 2010