Vladimír Špidla, Magdaléna Frouzová: Kávu ne, radši infuzi

POZVÁNKA

Kávu ne, radši infuzi

9. 9. 2010

Nakladatelství Vyšehrad si Vás dovoluje pozvat na autogramiádu Vladimíra Špidly a Magdalény Frouzové při příležitosti vydání nové knížky Kávu ne, radši infuzi - Bruselské postřehy českého eurokomisaře... a zákulisní historky jeho asistentky (ISBN: 9788074290510).

Setkání se koná ve středu 15. září 2010 v 16,00 hodin, v knihkupectví Neoluxor, Václavské náměstí 41, Praha 1

Krátké úvahy bývalého premiéra, které si původně psal ve formě blogu, se kromě každodenních postřehů a vzpomínek věnují sociálním tématům a problémům dnešní Evropy. Publicistka M. Frouzová přidává osobní zážitky a líčení katastrof, kterým se začínající asistenti a asistentky v prostředí evropských institucí nevyhnou. Přináší tak netradiční pohled nejen na reálné fungování Evropské komise a jejích sekretariátů, nýbrž i na samotného Vladimíra Špidlu.

Politika Evropské unie garantuje podle Vladimíra Špidly navzdory své složitosti a zdlouhavosti navýsost demokratické rozhodování a zohlednění všech zájmových skupin i členských zemí bez ohledu na jejich velikost: je to vysoká škola diplomacie a umění kompromisu. Díky zkušenosti dvou lidí, kteří zažili "jak se dělá Evropa" na vlastní kůži, se my, kteří jsme prosluli svým euroskepticismem a evropské instituce vnímáme často jako zaopatřovací ústav pro zasloužilé či naopak nepohodlné politiky, můžeme nejen zamyslet nad tím, jestli se trucovitým postojem sami neodsuzujeme k bezvýznamnosti...

Vytisknout

Obsah vydání | Čtvrtek 9.9. 2010