Je pro Nečasovu vládu 50 procent občanů ČR méněcenných?

11. 8. 2010 / Jan Čulík

Rozhodnutí Nečasovy vlády nezahrnout do vládního týmu jedinou ženu je pozoruhodným políčkem padesáti procentům české populace. Vláda dává najevo, že ženy nejsou plnoprávnými občany České republiky. Mohou vařit, uklízet a rodit děti, na významnější funkce se však zřejmě hodí jen jedinci s penisem. Rozhodli to samozřejmě jen jedinci s penisem...

An English version of this article is in CLICK HERE

Je velmi pravděpodobné, že kdyby ve vládním týmu zasedl určitý počet žen, vládní program by nebyl tak úzkoprse agresivní a ideologický, jaký je nyní.

Absencí jakýchkoliv žen ve vládním týmu nastoupila Česká republika dost podstatným způsobem na cestu z Evropy - v civilizovaných zemích je absence žen v rozhodujících funkcích nemyslitelná, už proto, že ženy běžně rozhodují daleko rozmyslněji a inteligentněji než muži (mají schopnost intuitivně a podprahově zpracovat daleko větší množství dílčích informací než muži.)

Je děsivé, a vlastně symptomatické, že v ČR mohou existovat komentátoři, kteří nevidí, jak primitivní obraz o sobě Česká republika vyloučením žen z vládního týmu vytvořila.

Vytisknout

Obsah vydání | Středa 11.8. 2010