Zděšení z Věcí veřejných

20. 7. 2010 / Petr Jánský

Při nominaci Radka Johna na post ministra vnitra byla více než polovina občanů ČR proti. Důvodem byla obava. že VV ovládá bezpečnostní agentura ABL. Petr Nečas překvapivě vyhověl, Radka Johna navrhl a prezident ho jmenoval. Stejně tak prezident jmenoval Víta Bártu ministrem dopravy a Josefa Dobeše ministrem školství (oba VV).

An English version of this article is in CLICK HERE

Od tohoto okamžiku se začaly dít podivné věci. Na ministerstvu vnitra se objevil pan Moroz. Pohádkář John (znáte tu Jak Bárta 12 hod denně dopravu studuje?) okem nemrkl a prohlásil, že jej nominovala TOP09. Na to Kalousek protočil panenky a řekl, že Moroze strana TOP09 nezná, a nemohla ho tudíž na ministerstvo vyslat.

Zní to jako legrace, ale podle Petra Nečase je Michal Moroz spolumajitelem bezpečnostní agentury, kterou zakládali lidé z bývalé StB. Podle Bohuslava Sobotky je to po 20 letech návrat StB na ministerstvo vnitra. Hodný Nečas to jako jisté bezpečnostní riziko vidí, ale zasahovat nebude. Jen se jako tonoucí stébla chytl naděje, že Moroz nedostane bezpečnostní prověrku na stupeň tajné.

Když k tomu přičteme náměstky z bezpečnostní agentury ABL na ministerstvu školství (Kryštof Hajn) a dopravy (Martin Sýkora), legrace končí a nastává zděšení. Petr Nečas se rozhod sedět na sudu s prachem. Je to slušný člověk a moc nerad bych ho viděl po výbuchu na kusy roztrhaného.

Vytisknout

Obsah vydání | Úterý 20.7. 2010