Thomas Franke: Ať žije válka!

4. 9. 2006 / Pavel Urban

Mezinárodní síly v Libanonu mají odzbrojit Hizballáh a zabránit mu v tom, co je následně vytýkáno i Izraeli : bombardovat území sousedního státu. To je skutečně v souladu s logikou Izraele. Z čehož zřejmě vyplývá, že je to logika špatná. Panu Frankemu se tedy líbí válka. Proč ne, každý máme svého koníčka. Ale jak chce potom zabránit civilním obětem?

Podle logiky Thomase Frankeho bylo spojenecké letectvo za druhé světové války zločinné, neboť bombardovalo civilní cíle. Německá luftwaffe nikoli, neboť počet jejích civilních obětí byl podstatně menší a navíc měla o poznání horší letadla.

Stojí také za připomenutí, že druhou světovou válku nezačal Hitler, ale Francie a Británie, a to pod průhlednou záminkou napadení Polska, mocenské bašty Západu ve střední Evropě.

Které, jak jistě každý kritický pozorovatel uzná, nemělo mezi 80 miliony Němců a ještě více miliony východních Slovanů nárok na samostatnou existenci. Nemluvě o tom, že nacistické Německo se chovalo vůči vlastním chudým mnohem sociálněji, než jeho sousedé, takže...

Vytisknout

Obsah vydání | Pondělí 4.9. 2006