Bodláky Václava Duška

Dívky, děvojky, odborářky

28. 7. 2016 / Václav Dušek

Bývaly pod Krušnými horami místa stvořená pro lásku za peníze. Skleníky určeny lačným chlapíkům sexu za zenitem delšího přežití, ve výkladních skříních obnažené utěšovatelky s údajným vysvědčením o absolvování Kámasútry. Filosof Vátsjájana věděl s jistotou, že sexualita bude provždy adorována - a dívky se učily pilně, aby neomylně překvapily zákazníky zvyklé z domova na ustálenou křesťanskou polohu, takže ušlápnutí štmagasti platili královsky za poznání ovoce sladkého a bujně zralého, nedbali pražádného přikázání - hřešili i apoštolské celebrity. Přírodu neobelstíš, lidské jest lidské a není hříšné. Celibát - kdo ho rád?

Skleníkům se říkalo podomácku, nepěkně - kurvária. Silnice E 15 opentlena podniky nabízejícími útěchu za dohodnutý obolus - dovoz pracovnic zaručen z destinací kdysi spřátelených a bratrských zemí, ale i z domácího chovu.

Vlčice se přihnaly k mezinárodní silnici, mužožravky, sexykombajny ke kosení ptáků jarabáků; ze Saska hafo slušně platících zákazníků přijíždělo od rána do večera, znudění kamioňáci připraveni k hrátkám, ti patřili mezi stálé zákaznictvo; a stalo se prý, že je zatkl policista a výslech se protáhl do ranních hodin. Jak asi probíhal odborný výslech, že? Tisková mluvčí by řekla: zatím nemáme dostatek poznatků, takže nebudeme podávat informace.

Matky zakrývaly během jízdy po prašivé silnici E 15 dětem očka, aby nedošla újmy. Otcové mžourali utajeně za volantem - hle, kolik dovoleného skýtá demokratické podnikání. A mafiáni mezi sebou neměli slitování; jakpak by mohli litovat výdělečné mašiny. Pracuj a zasluž si mzdy své, potvoro!

U božích muk vzkaz psaný v němčině: Ó pozemšťane, ó poutnice, řekni, kam vede tvá cesta? Uchovej můj obraz ve svém srdci a ve své mysli, a tak každý tvůj krok bude naplněn.

Cesta do prudkého kopce ostrými zatáčkami, jako u Hořic 300 zatáček Gustava Havla, nedovolí překročit rychlost - ani nevinnému spravedlivému, rozvážnému soudci, co jiným měří právo a spravedlnost a sám se chová nuzně, jezdí závodně, plká sportovně, přerostl dva centimetry plcha a honosí se, jak exkrement na lopatě - ani generál všech policejních generálů, v tomhle terénu nemůže porušit pravidla provozu, není-li závodník, jen pouhý závozník moci nad všelijakými darebáky - a že jich je, že jo, pane generále generálů, jeden by hořce zaplakal.

Nu, pak se divme, že občan tyto dosazené mřenky ani v nejmenším nežere a pravidla mu jsou cizí, neboť život bez pravidel chutná omamně sladce. Běžte se vycpat s pravidly, zdržují, překáží, ničí svobodu v zárodku.

V kopci nad zelenými pláněmi, kde krváceli vojáci v ukrutných bitvách napoleonských ztečí, seděly u plynového vařiče zmalované lesní víly, ovšem ne ty pohádkové, že. Vařily kávu na plynovém propanbutanovém vařiči, polykaly sendviče koupené u benzinky, vykuřovaly tabák i léčivé traviny, vykládaly si příhody z domovů, kde čekala rodina, nebo prázdný kvartýr, možná na zapřenou lenochodný pasák; jejich odborová organizace vyhlásila přestávku.

Nepotřebovaly pasáky. Kdeže! Bijou tě, stahujou z peněz, lžou, jak tě milujou, bestie nenažraný. Co vědí o lásce, mraziví parchanti?! Uvykneš ránám, aportuješ zákazníky do vyhlédnutých zapomenutých koutů a bojíš se, abys nenarazila na úchyla, sadistického nekrofila, zvrhlého sasíka, domorodého čuňáka - nenapadne tě navštívit lesní kostel, kapličku, co bys tam asi povídala? Dívej se, jak hluboko jsem klesla, Pane?!

Možná k tobě chodí holky študačky, mají výmluvu, šlapou, aby si vydělaly na studium - nebo tě navštěvují telefonistky, pracujou ve vybavených kvartýrech, zákazník náš pán, ale tyhle s každým obejdou nejdou - vyšší dívčí jest záruka výdělku a přijatelného zacházení. Tam tupý pasáctvo nemá místa. K čemu snít... Pána do hříchu netahej - ale synka měl fešáka, jen co je pravda...

Chechtaly se za pankejtem u mlází, samá hnědočeška. Samojediná bloncka s nohama zvícími aifelovku sledovala příjezdovou cestu, jestli náhodou nejedou ohaři, co chrání a pomáhají. Surový svět nemusí být až tolik surový, stačí umět vypouštět černé obrazy; někdy se holky pomějou, vážně, zajdou do restaurantu na pizzu, dají si nalít panáka sladkého zapomenutí, vydechnou si od řevu a výčitek, že neumějí vydělat prachy.

Kolik musí vydělat? Stačí milion, nebo dva, tři... pak cesta k moři, navždy, už není návratu, zapomenutí nebolí, zlé zapomeneš, musíš!

Letní tábor v kopcích, paráda. Ale co v tuhé horské zimě? Pracovní prostředí automobily. Nebezpečí. Malý prostor, odkud lehce neutečeš - posledně sasoun profackoval v meďáku kamarádku, nechtěla si hrát na vílu Análku. Bůh šmejda potrestal, přišel o peněženku s třemi tisíci eur - bylo pár dnů dobře. Co asi řekl doma svoji gemahlin - že ho obrala česká zlodějská banda, že ho přepadli výrostci na parkovišti - že peněženku ztratil? Kolikrát asi? Lhát se nemá, proto se lže...

Osudy bývají neúprosné, raději jim nevěřit.

Pobrukuješ si starou, skoro zapomenutou už píseň: Dívka, která má jméno Pygmalion, náhle zmizela jako vzdálený tón... Děvojky - samá prima Pygmalion. Staré řemeslo kvete a kvést bude, dokud samečci budou rozdovádění četbou i filmečky, budou vyhledávat dobrodružství se ženami určenými ke zkoumání praktických rozkoší.

V Sovoluskách - Soblitz nám vlezl do auta roztomilý vestík a nechtěl opustit místo u řidiče. Před dvěma roky ho vyhodili odporné lidské zrůdy v lese a ujeli. Co se slepým čoklem! Pamatoval si, psí kamarád. Čekal, že zase pojede. Nevím proč, ale připomenul mi odvrhnutá lidská mláďata v domovech, kde domov je protimluv, kde tety nejsou maminky, přesto, že se láskyplně starají.

I horské zatracené děvojky prudérními lidovými prokurátory, silniční a lesní odborářky, mají blizoučko k vestíkovi; čekají, že zase kamsi půjdou, pojedou... a lepší zatím nepřichází.

Vytisknout

Související články

Vražedné restauranty

4.8. 2016 / Václav Dušek

Chceš-li lapit žloutenku, salmonelu, laxírku, zajdi do restaurantu Alá Blaf. Poznáš ho již z daleka - přepálený tuk se line ulicí, mouchy padají k zemi, usedneš-li, hladový poutníku, ke stolu, pak věz, že doma budeš dlouze větrat oděv, budeš se muset...

Státní sinekury, záruka trvalé soběstačnosti

1.8. 2016 / Václav Dušek

Plytké století, ani náhodou. Sudetští lázeňáci, náplavy, nečekali až budou konečně více zasahovat strážníci proti nedodržování městských pravidel, ale vytvořili jakousi neúprosnou milici, která začne proti vetřelcům, arabským neposedům, dobře plat...

Co není mravně, není politicky správně

14.7. 2016 / Václav Dušek

Před lety tato slova vyřkla madam Čankajšková, politicky činná žena; zemřela v požehnaném věku sto pěti let. V Beijingu asi nad jejími slovy ideologové nejásali, její prokletý manžel rudý generál se vzepřel čínskému lidu - spolupracoval s nepřáteli z...

Putičkáři, pleticháři, vrazi, pamatujte!

14.7. 2016 / Václav Dušek

Spravedlnost čeká i pár desítek let, pak udeří, otevře oči zaslepeným bytostem, nakaženým ideologickými viry. Jedna holá pravda, šibenice, kulky, mučírny! V opojení z krve tančí na světovém parketu zrůdy nelidské – v tuto vteřinu kdesi umírá zmučený ...

Obsah vydání | Pátek 29.7. 2016