Britský turista prokázal, že na egyptském letišti lze snadno obejít bezpečnostní kontroly

6. 11. 2015


Sky News informovala o britském turistovi, který tvrdí, že propašovat bombu na palubu letadla není v Egyptě problém, protože úplatky se lze snadno vyhnout bezpečnostním kontrolám na letišti v Šarm aš-Šajchu.


Turista vysvětlil, že byl počátkem roku na dovolené v Egyptě. Na cestě zpět na letiště v letovisku Šarm aš-Šajch se spolu s přítelkyní ocitli ve velké frontě. Najednou se k nim přiblížil jeden z členů ostrahy a vyzval cizince, aby se vyhnuly nepříjemnostem a obešli všechny kontrolní zóny, včetně prohledání zavazadel, pokud zaplatí 20 liber.

Turisté s radostí souhlasili. Zaplatili zmíněnou částku a spolu s dalšími obešli kontrolní procedury, aby se dostali rovnou k letadlu. Jejich zavazadla také nikdo nekontroloval.

Podrobnosti v angličtině: ZDE

Vytisknout

Související články

Havárie na Sinaji: "Černé skříňky" v letadle nahrály zvuk výbuchu

6.11. 2015

Z nahrávek palubních zapisovačů ruského letounu, který se minulý týden zřítil na Sinaji, je zřejmé, že příčinou katastrofy byla exploze na palubě letounu Airbus A321. Na nahrávce je totiž slyšel výbuchNěkolik francouzských médií informovalo o tom, že...

Ruské spekulace o leteckých haváriích přestávají být zábavné

6.11. 2015 / Karel Dolejší

Notoricky známý ruský propagandista Israel Šamir se na stránkách Komsomolskoj pravdy v souvislosti s havárií ruského letounu v Egyptě ptá: "Могла ли ракета, выпущенная израильским или американским самолетом, сбить А321?" ("Mohla Airbus 321 sestřelit ...

Obsah vydání | Pátek 6.11. 2015