Německý deník Bild vyšel bez fotografií

9. 9. 2015



Úterní papírové vydání německého bulvárního deníku Bild vyšlo zcela bez fotografií. List se pokusil tím čtenářům dokázat, že fotografie jsou důležitou součástí novinářské práce, poté, co si množství čtenářů stěžovalo, že zveřejnění fotografie mrtvého batolete Aydana Kurdiho bylo porušením jeho práva na soukromí v smrti a narušením jeho důstojnosti.

Ve středu vydal Bild čtyřstránkovou přílohu v arabštině, v níž vítá uprchlíky a vysvětluje, kam se mají v Berlíně obrátit. Text zní: "Vítáme vás. Konečně jste dorazili do Berlína, co potřebujete udělat teď?" Příloha obsahuje mapu německého hlavního města, popsanou v arabštině, s vyznačenými ubytovnami pro uprchlíky, zdravotními středisky, jazykovými školy, které nabízejí kurzy němčiny zadarmo, a dětská hřiště. Příloha také obsahuje arabsko-německý slovníček nejužitečnějších vět v němčině, a přivítání od primátora Berlína Michaela Müllera, také v arabštině, který píše, že uprchlíci zjistí, že německé hlavní město je "otevřenou, tolerantní a mezinárodní metropolí".

Pravicový bulvární deník Bild je dlouhodobě kritický vůči přistěhovalcům. Avšak kauzu uprchlíků, zejména ze Sýrie, list silně podporuje.

Podrobnosti v angličtině ZDE

Vytisknout

Obsah vydání | Středa 9.9. 2015