Otevřený dopis pořadatelům Plzeň 2015:

Upusťte prosím od pořádání festivalu Dny Jeruzaléma

1. 5. 2015

tisková zpráva

Dny Jeruzaléma jsou součástí politické strategie státu Izrael zajistit legitimizaci nezákonné anexe Jeruzaléma, čemuž napovídá i fakt, že se na jeho pořádání budou spolupodílet úřady státu Izrael. V rámci festivalu Dny Jeruzaléma je tedy česká veřejnost mylně informována a účelově zapojována do velmi kontroverzní politické hry, pro kterou by Vaše akce Plzeň 2015 nebyla ničím jiným než jen dalším hracím polem.

Pořadatelé akce Plzeň 2015 – Evropské hlavní město kultury mají odpovědnost vůči české veřejnosti. Ta má právo být správně informována a nebýt jednostranně manipulována. Jiné země Evropy si tuto odpovědnost vůči veřejnosti uvědomují. Například na začátku března tohoto roku zakázaly britské úřady šíření reklamy, která zobrazuje město Jeruzalém jako izraelské město. V roce 2012 byla v Británii zakázána distribuce turistické reklamy, která obsahovala mapu zobrazující okupovaná palestinská území Západního břehu Jordánu a Východního Jeruzaléma jako součásti Izraele.

Kompletní prohlášení s podpisy signatářů ZDE

Vytisknout

Související články

"Antisemité bojují proti festivalu Dny Jeruzaléma v Plzni"

22.5. 2015

Podporujeme plzeňský festival Dny Jeruzaléma! Tato petice je reakcí na naprosto nemístnou antisemitskou provokaci lidí, kteří zcela vážně požadují zákaz akce Dny Jeruzaléma. Nejsou to neonacisté, je to mnohem horší - neomarxisté a proislámští akti...

Obsah vydání | Čtvrtek 30.4. 2015