22. 4. 2003
RSS backend
PDA verze
Čtěte Britské listy speciálně upravené pro vaše mobilní telefony a PDA
Reklama
Reklama
Celé vydání
Archiv vydání
Původní archiv

Autoři

Vzkaz redakci

OSBL
Tiráž

Britské listy

http://www.blisty.cz/
ISSN 1213-1792

Šéfredaktor:

Jan Čulík

Redaktor:

Karel Dolejší

Správa:

Michal Panoch, Jan Panoch

Grafický návrh:

Štěpán Kotrba

ISSN 1213-1792
deník o všem, o čem se v České republice příliš nemluví
22. 4. 2003

Petr Štěpánek z mediální Rady píše mi psaní...

Potrefená kobyla se prostě vždycky ozve. V reakci na můj článek 'Bravo, za tunel a podvod ještě zlaté padáky, Železný si může oddechnout!' mi tímto mailem Petr Štěpánek, odvolaný člen Rady pro rozhlasové a televizní vysílání, neúspěšný kandidát za ODS do Senátu, velký příznivec Vladimíra Železného a dost možná jeden z několika lidí, díky kterému bude Česká republika cvakat 10 miliard, protože nedělal svoji práci tak, jak měl, udělal velkou radost!!

Poznámka ŠOK: Bohužel nelze než pro tentokrát souhlasit s Petrem Štěpánkem, i když na rozdíl od něj, který se "neudržel", ve vší slušnosti...

Petr Štěpánek
Sent: Monday, April 21, 2003 12:28 PM
Subject: reakce na článek Pane Mašku!

Největším nebezpečím pro tuto zemi jsou idioti vašeho typu, kteří bez jakékoli znalosti věci rozšiřují svoji amatérskou dojmologii. Dojmologii, kterou však nezískali studiem potřebných dokumentů, nýbrž opisování od podobných idiotů, jako jsou oni sami.

Petr Štěpánek

Tak jsem odepsal:

Těší mne, že jsem se ve Vás nezklamal, vážený pane Štěpánku. Vaše chování je opravdu neobyčejně hulvátské.

Přeji hodně štěstí, budete ho potřebovat, tak se mi zdá....

V úctě,

jiri masek, sefredaktor a vydavatel

a vzápětí přišla odpověď:

A vaše blbost je tak kosmicky nedozírná, že ji nejste s to dohlédnout.



:-))

Tak, přátelé, lidé této morální úrovně nás zastupují na úrovni státu. Ještě se divíte, že to u nás vypadá tak, jak to vypadá....?

Jinými slovy, opravdu jste to myslel tak, že když někdo napíše svůj NEZÁVISLÝ názor, že je idiot, pane Štěpánku? Opravdu již občané nesmějí mít ani názor? Natož nezávislý? Opravdu již mají pouze platit, a platit, a platit....za chyby politků a státních úředníků? Jistě by se Vám to líbilo, ale to byste se měl šoupnout ještě trochu více na východ. Věřím, že pro některé lidi jsem pro tuto zemi skutečným nebezpečím, protože psát otevřeně své názory a ještě se k tomu podepsat opravdu nebývá v kraji zvykem...

E-mail poslance Vidíma jste jistě mnozí před časem četli. Nebyl sice tak arogantní, neurážel tak přímo, ale těch společných znaků je tam více než dost, je to dost možná námět na psychologickou studii psycho-patologie lidí, účastnících se v dnešní době rozhodování na nejvyšší úrovni. Nedokážu si představit, že by jakýkoliv představitel např. německé či anglické státní instituce napsal takto urážlivý dopis. Během několika dnů by byl bez práce....což pan Štěpánek vlastně nyní stejně již je, možná, že by se "ve funkci" choval jinak.

Máte-li panu Štěpánkovi co říci, napište mu svůj názor, milí čtenáři. Můj vrozený altruismus a láska k bližnímu mi již nedovoluje poslat ho úplně tam, kam patří.


BRAVO! Za tunel a podvod ještě zlaté padáky, Železný si může oddechnout

Tým doktora Železného si může oddechnout. Ne, trestní odpovědnosti se za svou další zřejmě protiprávní činnost zatím nezbavil, nicméně z té ekonomické je venku.

Zastupitelé ČR ve středu smetli ze stolu díky hlasům komunistických a občansko-demokratických poslanců poslední šanci, jak by miliardy za ukradenou televizi mohli skutečně alespoń zčásti zaplatit skuteční zloději. Nebude tomu tak, takže si každý již pěkně připravte první tisícikorunu "na zvláštní výdaje". Poslanecká mafie pod vedením modro-rudého bratrstva rozhodla, že to znovu zaplatíme my všichni, protože peněz mají stejně občané, že nevědí co s nimi, no ne?

Novelu zákona se pokusila na poslední chvíli předložit Hana Marvanová. Změna zákona by vcelku logicky dávala českému státu šanci vymáhat náhrady škody z prohrazných arbitráží na skutečných vinících.

Pro tuto změnu však ve středu zvedlo ruku 84 ze 182 přítomných poslanců. Vládní koalici tak k přijetí návrhu chybělo osm hlasů. Přitom ho nepodpořilo osm poslanců stran vládní koalice - čtyři sociální demokraté a čtyři lidovci včetně ministrů Zdeňka Škromacha a Jaroslava Tvrdíka. Takové hlasování vládních ministrů už je pro mne zcela nepochopitelné a měli by okamžitě ve fungujících politických systémech dostat od předsedy vlády červenou kartu. Ne tak od Vladimíra Špidly, samozřejmě.

Ovšem to ještě není konec. Odměna za "dobrou práci", ve zdejší krajině tak hojně aplikovaná, pokračuje. Členové rady pro vysílání, kteří totiž z velké části za problém, který teď budeme platit, mohou, byli odvoláni. To by bylo zdánlivě v pořádku, kdyby....kdyby za dobrou práci nedostali na cestu zlaté padáky. Ano, těm, kteří nedělají svoji práci dobře, resp. dělají, že oni nic, případně rovnou podvádějí a kradou, jsme v této zemi zvykli rozdávat zlaté padáky, vzpomeňme jen na také velmi úspěšné představenstvo Komerční banky pod vedením ctěného senátora Salzmanna.

Členové rady pro vysílání, kteří byli počátkem dubna odvoláni, odejdou s vysokým odstupným. Podle délky svého působení si radní odnesou "výslužku" od 93 do 280 tisíc korun. Stát tak bude muset ze státního rozpočtu vyplatit dalších 2,5 milionu korun.

Zní to jako vtip? Bohužel není.

A doporučuji, abyste si rychle dali do pořádku své záležitosti se svým Finančním úřadem. Někde ty peníze totiž vzít musí a vezmou si je na těch malých rybách, na vás!

NOVA je na koni a přechází do protiútoku, ve hře jsou totiž miliony od inzerentů, které v jedné z následujících novel poslanecká elita dost možná veřejnoprávní televizi uzme či přiškrtí.

A až tedy modro-rudý prezident, kterému NOVA vydatně na hrad pomohla, udělí za několik měsíců či let volanému řediteli amnestii, bude další hořká komedie dokonána.

A pak už bude chybět snad akorát navrátivší se Miloš z Vysočiny. Možná ten comeback vyjde i jemu, kdo ví? Vyvozuji z toho 2 závěry. Jednak nám vládne znovu (stále) po 14 letech po "předání" mafie. To už možná někteří i víme. A ten druhý s tím prvním úzce souvisí: čeští občané, jsme tak blbí, až to bolí, tak nás holí...a dobře nám všem tak!!

                 
Obsah vydání       22. 4. 2003
22. 4. 2003 Útok proti Iráku vedli "američtí bolševici"
20. 4. 2003 Jak Američané "zachraňovali" Jessicu Lynchovou terorizováním lékařů a pacientů
19. 4. 2003 Měli Spojenci pro Irák plán?
20. 4. 2003 Skutečný příběh Jessicy Lynchové Jan  Čulík
21. 4. 2003 Americký cukrovarnický průmysl vyhrožuje Světové zdravotnické organizaci
21. 4. 2003 USA "budou mít v Iráku trvalé vojenské základny"
22. 4. 2003 Ultralevicový britský poslanec obviněn, že dostával peníze od Saddáma Husajna
18. 4. 2003 V Bagdádu se konala demonstrace proti americké okupaci
22. 4. 2003 Tak kde jsou?
22. 4. 2003 Jak se nemyslitelné stává přijatelným
22. 4. 2003 O masivní státní korupci? Karel  Mašita
21. 4. 2003 Irácké tažení (zbytečně) rozděluje veřejnost Josef  Trnka
22. 4. 2003 Americká politika pod vlivem sovětského modelu Robert  Vašíček
22. 4. 2003 Čína přiznala, že epidemie SARS je desetkrát horší, než předstírala
22. 4. 2003 Petr Štěpánek z mediální Rady píše mi psaní... Jiří  Mašek
22. 4. 2003 Rasizmus, ktorý antirasistom nevadí ? Lubomír  Sedláčik
19. 4. 2003 Britští poslanci Blairovi: Dokažte vinu Iráku
18. 4. 2003 Tony Blair byl připraven rezignovat
20. 4. 2003 Šiitská většina chce v Iráku islámský stát, založený na zákonu šaria
21. 4. 2003 Moravskoslezští radní odmítají návrh dohody s ministerstvem zdravotnictví Jaroslav  Hlaváček
18. 4. 2003 Kdo získá dioxionovou kachnu Spolany?
18. 4. 2003 Stesk jako paměť domova Svatava  Urbanová
18. 4. 2003 Byl vstup Václava Havla do politiky v roce 1989 pokrytecký? Kathryn  Murphy
18. 4. 2003 Was Václav Havel's entry into the political sphere in 1989 hypocritical? Kathryn  Murphy
5. 2. 2003 Pošta redakci
12. 4. 2003 Hospodaření OSBL za březen 2003
18. 6. 2004 Inzerujte v Britských listech