HANBA EVROPY A NÁS VŠECH:

Uprchlíci myjí před stanem v Idomeni novorozence z PET lahve

12. 3. 2016


Řecký ministr pro imigraci se zapřísáhl, že do týdne přestěhuje uprchlíky z Idomeni do ubytoven. Došlo k tomu po zveřejnění šokující fotografie, na níž rodiče myjí novorozence vodou z pet lahve v zimě venku



Řecký ministr pro uprchlíky se zapřísahal, že z blátivého tábora na makedonské hranici přesune uprchlíky do ubytoven do týdne, poté, co byla zveřejněna fotografie nemluvněte, které se zřejmě narodilo v jednom z těžce přeplněných stanů.

Sarah Collins, zdravotní sestra, která pracuje pro charitativní organizaci Lékaři světa, konstatovala: "Podmínky v tomto táboře jsou opravdu strašlivé, ještě nevznikly epidemie nemocí, ale děti dostávají zápal plic a jsou dehydrovány v důsledku průjmů. Pro těhotné ženy tu není dostatečně rychlá zdravotní péče."

Collinsová sama nedávno léčila Syřanku kolem dvaceti, která o pět dní před tím porodila v místní nemocnici a nyní žije ve stanu pro dvě osoby se svým novorozencem, manželem a s matkou.

"Porodila císařským řezem a včera pozdě v noci krvácela, a to jí zděsilo, tak vyhledala lékařský stan a my jsme zavolali záchranku," řekl Collisová. "Tato dívka žije s rodinou ve stanu, který ani není vodovzdorný."

Podrobnosti v angličtině ZDE

Vytisknout

Obsah vydání | Pátek 11.3. 2016