Idomeni volá o pomoc

12. 3. 2016




Voláme o pomoc! Situace v řeckém Idomeni je zoufalá! Tisíce lidí uvízlo ve skutečně nelidských podmínkách. Na místě je mnoho žen a dětí! Prosím, pomozte! Chceme, co nejrychleji poslat auto s humanitární pomocí- oblečení a bot máme momentálně dostatek a můžeme je okamžitě poslat na místo. Chybí nám finanční prostředky na cestu a nákup potravin na místě. Pokud by někdo přispěl, budeme vděční. Dále sháníme dodávku na cestu a připadně i řidiče. Pokud nemůžete přímo pomoci, sdílejte. Děkuji všem ♡, píše Eva Zahradníčková.

Spacáky, stany, termofolie, čelovky a pláštěnky! Nenajde se nějaký obchod se sportovníma potřebama, který by věnoval? Samozřejmě i jednotlivým dárcům patří předem velký DÍK!

Transparentní účet ve Fio bance: ZDE


Jsem člověk, ne zvíře...

K tomu dodává Jindřich Fibiger: Problém humanitární krize v Řecku spočívá především v tom, že ti lidé obětovali veškerý svůj majetek (a často nejen ten) k cestě do Evropy, kde čekali lidské podmínky k životu. Teď uvízli v naprosto nevyhovujících podmínkách, navíc bez možnosti návratu, protože na ten už jim nezbývají peníze, a mnohdy ani síly.

Aj Wejwej v Idomeni:

"To, co zde vidíme, je nepředstavitelné, když si uvědomíme, že jsme v Evropě. Ti lidé, kteří zde uvízli, nemají žádnou naději, a to ani v případě, že budou převezeni jinam. Žijí v dešti, v zimě, ženy, děti, všichni tito lidé čekají na chleba nebo na suché oblečení. Je to situace velmi smutná, ti lidé nemají naději, protože dveře jsou zavřené, zcela zavřené. Myslím, že to je obrovské znásilnění lidských práv. Přímo před našima očima. Nevím, jak tohle skončí."

Vytisknout

Obsah vydání | Pátek 11.3. 2016