Dotaz pro senátora Kuberu: Proč jednáte populisticky?

Příklady z EU táhnou, jen když se to hodí

23. 7. 2015 / František Štván

Pozorně jsem poslouchal Vaši televizní debatu kolem "lex" 0,5 promile alkoholu v krvi, s kterou by bylo podle Vás vhodné legálně řídit motorové vozidlo. Vaším hlasitým argumentem bylo osdvolávání se na skutečnost, že je ve větší části EU určitá hladina alkoholu v krvi tolerována. Například v Anglii lze mít v krvi až 0,8 promile alkoholu. Podle Vás by bylo vhodné alkoholovou velkorysost legislativců ze zemí EU zavést i u nás. A to mě právě zaráží. Když stejní zákonodárci těchto zemí fatálně omezili kouření na veřejnosti, tak jste proti kopírování jejich moudrosti velmi hlasitě protestoval...

A to se nezmiňuji o tom, že v těch samých zemích se mnohem přísněji trestají daňové úniky a povinnost obhájit legálnost příjmů je přenesena na podezřelého. Proti tomu naše pravice halasně protestuje a chce, aby zůstala pro šibaly výhodnější varianta, tedy skutečnost, že finanční šibaloviny musí našemu podezřelému dokazovat stát, což je v podstatě nemožné.

Ergo kladívko, u nás musí stát dokazovat zlodějnu i těm co by si přepadnutím banky přišli na stamilióny korun, ale měli by to štěstí, že by s loupeží nikdy nebyli spojováni.

Zkrátka a dobře, vnímám vás jako politika, který si z EU populisticky vyzobává kauzy, u kterých cítí voličský profit a tedy jako člověka, kterému o zlepšení naší společnosti nejde.

V opačném případě byste musel velmi tvrdě bojovat za zákony, které by našim zlodějům znepříjemňovaly život. Neděláte to možná proto, že ti co by rádi jezdili s alkoholem v krvi, včetně těch, kteří by dál chtěli v klidu okrádat stát, tvoří dost silný voličský elektorát, po němž pravděpodobně toužíte.

Vytisknout

Související články

Nominace 55 výroků do ankety Zelená perla 2012

22.4. 2013

Tisková zpráva Dětí Země Jmenný seznam 32 autorů 55 výroků, které veřejnost zaslala Dětem Země -- Brno do ankety o antiekologický výrok Zelená perla (18. ročník). Z nich se do finále dostane jen 18 nejlepších. O pořadí pak rozhodne nezávislá Komis...

Obsah vydání | Čtvrtek 23.7. 2015